Michel Montignac – omul din spatele dietei revolutionare

     Multi dintre noi am auzit de Michel Montignac, i-am vazut cartile si poate chiar le-am citit, insa putini stim cine este.  Interesant de stiut este ca si tatal sau, au suferit de exces de greutate in tinerete. Aceasta l-a facut ca la sfarsitul anilor 1970 sa isi inceapa cercetarea in domeniul nutritiei cu scopul de a-si depasi problemele de greutate.

     Pe baza documentelor stiintifice disponibile, Michel Montignac a proiectat principiile unei metode originale pentru a pierde in greutate şi a devenit prima persoana care a avut ideea de a folosi indicele glicemic (practic necunoscut in acel timp) pentru a pierde in greutate.

     Mai intai a testat principiile inovatoare nutritionale pe el insusi si a reusit sa scape de peste 30 kg in mai putin de trei luni. Acesta este modul in care el a dovedit ca este posibil sa se piarda in greutate, fara a ne priva de calorii, ci pur si simplu prin alegeri corecte.

     Astfel, Michel Montignac, a fost imediat recunoscut ca un eminent cercetator in domeniul nutritiei si a hotarat sa se dedice complet eforturilor sale stiintifice. Toate cele 20 de carti ale sale, nelimitate in indrumari referitoare la modul de a pierde din greutate, dar si in abordari ale unor aspecte esentiale de sanatate, sunt publicate in 40 de tari si au fost traduse in 25 de limbi.

     Conceptul de Indice Glicemic (IG), folosit in mod revoluţionar de Michel Montignac, redefineste principiile dietei alimentare. Montignac demonstreaza ca alimentele cu IG scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism, creand o senzatie prelungita de satietate. In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie de scurta durata, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari. Dupa o prima parte, de teorie a nutritiei axata pe conceptul de IG, cartile lui Montignac ofera liste cu alimente, in functie de indicele lor glicemic. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci şi diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.

Aflati mai multe despre dieta Montignac, pe MedicpentruTine.ro!