Bucurestii Vechi si Noi

Lăsați-o baltă cu “natalitatea”, nu suntem ferma voastră de iepuri!

13 decembrie 2010 Lucian Davidescu Business intelligence

Două feluri de dispreț: un politruc le taie indemnizațiile mamelor pe nepusă masă, altul le plânge de milă că nu vor mai contribui la “sporul natural”.

foto: James Nachtwey: România, 1990 – un orfelinat pentru “incurabili”

Printre cuiele comuniste bine-înfipte în capul românilor este și ăsta cu creşterea demografică, absolut necesară pentru propășirea nației și pentru susținerea sistemului piramidal de pensii: “Țării, cât mai mult popor”.
O gândire criminală – conform căreia nu statul servește individul ci invers – pornită dintr-un soi de dispreț extrem față de om. Gândirea asta nu pornește de la politruci, ci de la cei care-i pun acolo. E același dispreț cretin care-i făcea pe unii să se întrebe în anii ’90 “de ce vin ziariștii străini să scrie despre orfanii torturați și nu despre lucrurile frumoase de la noi?”. Și același dispreț tâmpit care face ca orașele României să fie patrulate și acum de câini fără stăpân, care omoară zeci de oameni și mutilează mii în fiecare an.

O familie nu face copii din patriotism sau de dragul demografiei. Din cauză că asta a fost cândva politică de stat, iată unde am ajuns acum: un loc de muncă pentru fiecare doi oameni apți și un veceu cu canalizare pentru fiecare două familii.

Dacă o familie face copii, este pentru că îi dorește și pentru că a calculat că îi poate crește – nu întotdeauna în această ordine.

Da, indemnizația plătită timp de doi ani este exagerată. Ea a venit dintr-un amestec de vinovăție, schizofrenie și prosperitate vremelnică a statului. Problema este că oamenii au luat în serios această – falsă, s-a văzut – garanție.

Au luat-o în serios familiile care și-au făcut planurile financiare bazându-se pe acești bani și s-au împrumutat prea mult sau au renunțat să economisească. Intervalul minim rezonabil pentru un astfel de anunț era de minimum un an, deci în decembrie 2009.

Au luat-o în serios potențialii investitori privați în educație, care au înființat doar grădinițe și creșe deloc, pentru că – nu-i așa? – statul a rezolvat altfel problema.

Au luat-o în serios mai toți contribuabilii, care au fost păcăliți că în schimbul taxelor enorme vor primi ceva, cândva. Acum află de la domnul prim-ministru că statul le ia cât are nevoie dar le dă înapoi cât “își permite”. Acum, să le explice domnul prim-ministru de ce să mai plătească taxe.

SURSA:http://www.riscograma.ro/3350/lasati-o-balta-cu-natalitatea-nu-suntem-ferma-de-iepuri/

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign