Bucurestii Vechi si Noi

Singur cu celalalt: poate exista un cuplu in absenta comunicarii?

05 mai 2011 Daniela Nataletu A-mestecate

Cand Victor a pus punct relatiei cu Angela ceea ce a trait a fost senzatia de esec. In terapie vorbea despre acest lucru ca si cand ar fi vrut sa se desparta de ea, sa nu mai aiba nici o relatie cu ea. Acest moment de despartire era unul important pentru el. El a fost cel care a efectuat despartirea. S-a hotarat brusc ca acest moment sa fie unul de abandon al relatiei si de cautare a altceva. Nu avea prea clar ceea ce ar fi putut sa fie in locul relatiei stabilite.
Dar ceea ce parea ca ii ocupa toata gandirea era „cum sa plece din relatie”. Era un moment important pentru el aceasta plecare si parea ca numai aceasta ii ocupa mintea.
Vorbea in psihoterapie mult despre preocuparea lui pentru acest lucru. Aveam deseori senzatia ca el cauta ceva important, ca isi doreste mult ceva, dar nu stie ceea ce cauta, ca este mai mult o cautare a ceva ce purta diverse denumiri: o legatura de cuplu, un succes profesional, o familie mai buna decat cea de origine. Fata de Angela nu parea ca mai cauta ceva, ci ca este doar un discurs in sine, despre propria persoana, despre el insusi. Victor era mereu suparat din diferite motive pe ea si parea ca ea este ceva care nu mai poate sa fie acceptat.
Intr-un fel, incerca si in psihoterapie si in celelalte relatii, cu prietenul sau cel mai bun si cu fratele sau, sa ii convinga ca este inacceptabil. Cerea acestor oameni ajutorul pentru a se putea desparti de Angela. Prezenta situatia ca si cand in locul a ceea ce a fost candva, acum ea nu este de acord cu nimic din ceea ce face el. Ca munceste mult si castiga putin, ca nu pot sa aiba impreuna un copil si asta e din cauza lui. Era o serie permanenta de reprosuri ale ei pe care el o relata cu constinciozitate in permanenta celor apropiati.
Continuarea articolului pe http://medicpentrutine.ro/-Singur-cu-celalalt-poate-exista-un-cuplu-in-absenta-comunicarii-id-1256.html

Tag-uri: , ,
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign