Bucurestii Vechi si Noi

Cum îmbunătăţim comunicarea cu partenerul?

03 noiembrie 2011 Ladies Cafe A-mestecate

Îmbunătăţirea comunicării cu partenerul poate produce schimbări dramatice în toate aspectele relaţiei. Comunicarea dintre două persoane, mai ales dacă ele fac parte dintr-un cuplu, este foarte importantă întrucât ea poate rezolva multe probleme şi poate duce la o mai bună comuniune între acele două persoane. Tocmai pentru că este foarte importantă comunicarea, m-am gândit să vă dău câteva idei pentru a va îmbunătăţi comunicarea atât cu partenerul de viaţă, cât şi cu cei din jur.

1. Nu te aştepta ca perechea ta să îţi citească mintea. Prea des, îţi asumi faptul că partnerul tău ar trebui să ştie foarte bine de ce eşti supărată şi să ştie ceea ce tu îţi doreşti să facă.

2. Nu face presupuneri. Presupunerile duc la un conflict nenecesar.

3. Permite-i oportunitatea de a-şi exprima sentimentele şi opiniile fără întrerupere. Este dificil pentru o persoană să simtă că perechea nu îl ascultă şi nu îi acordă atenţie.

4. Pune în practică aptitudinile de comunicare.

5. Exprimă-ţi furia şi resentimentele în legătură cu onestitatea partenerului fără să îl învinovăţeşti sau să îl acuzi de ceva. Majoritatea oamenilor preferă tăcerea, care în mod clar nu îmbunătăţeşte comunicaea. Să te simţi confortabil cu exprimarea furiei te va ajuta să te simţi mai bine. Acesta este o strategie de comunicare mai eficientă decât tratamentul tăcerii.

Acestea sunt principalele sfaturi pe care le puteţi pune în aplicare pentru a vă îmbunătăţi comunicarea cu persoană iubită.

Tag-uri: ,
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign