Bucurestii Vechi si Noi

Ce n-am spus despre LBF

22 aprilie 2012 Andreea Billig Prin orasul Bucuresti

Inca o zi ploioasa la Londra asa ca profit de nori pentru a recupera postul lipsa de ieri. Si sa povestesc despre ultima zi de London Book Fair 2012. Desi nu am vazut (aproape) deloc jurnalisti romani la eveniment, pentru un ziarist care  acopera subiecte culturale, Targul este o mana cereasca. Pornind de la intalnirile cu scriitori de succes care ajung mai rar spre deloc in Romania (anul acesta au fost invitati Peter James, Bi Feiyou si Patrick Ness) in cadrul “Author of the Day” si demosntratiile culinare ale unor bucatari-autori din cele mai diferite colturi ale lumii (la Cook Book Corner) si ajungand la seminariile si discutiile despre tendintele actuale in industria cartii precum si la standurile dedicate tehnologiei moderne(si aici ma refer la aplicatii si la device-uri de tip e-book reader).  Scriitorii si traducatorii sunt rasfatati cu sectoare dedicate – “Author Lounge” si ” Literary Translation Center” , in care se desfasoara schimburi de idei dar si seminarii cu tematici diverse. Desigur, oportunitatea de networking este…nepretuita. Toate acestea meritand investitia, fie ea si personala.  Nu mai vorbesc despre reprezentantii editurilor sau chiar si de micii librari independenti care pot incheia afaceri profitabile.

Anul acesta, London Book Fair s-a concentrat asupra Chinei  (reprezentata de 180 de edituri si cateva canale TV) si a dedicat un spatiu amplu digitalului, introducand chiar un Digital Networking Bar. Iar expozantii –  fie ca vorbim de tari precum Emiratele Arabe sau China sau de edituri ca Penguin, s-au  straduit sa impresioneze vizitatorii prin constructii impresionante. 

1001 de nopti la LBF 2012

Unul dintre punctele de atractie de la LBF 2012 – chinezul caligraf pe hartie de orez. Cu migala, iuteala si indemnare, reusea sa scrie cu caractere chinezesti fiecare cuvant care ii era solicitat.

Bucuria gurmanzilor – Cook Book Corner. Doamna din imagine este americanca si a gatit ceva ce semana a paste cu lapte :) .

Actrita de origine romana Cristina Catalina locuieste la Londra de peste 10 ani. Atunci cand nu joaca in vreo piesa de teatru sau este manager al unui proiect cultural, recita versuri minunat. Asa cum a facut la standul Romaniei dar si la ICR din Londra, ieri seara.

Asa se promoveaza  un e-book la LBF. In Author Lounge…

Desigur, J.K. Rowling. Primul sau roman pentru adulti, A Casual Vacancy, apare in septembrie..

Vedeta editiei, China….

http://prinorasulbucuresti.wordpress.com/

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign