Bucurestii Vechi si Noi

CONCERT Musica Viva: O calatorie prin lumea dansului popular european

04 februarie 2014 Sandra Ecobescu 4Arte, Evenimente

Fundatia Calea Victoriei va invita simbata 15 februarie, de la 17:00, la „O calatorie prin lumea dansului popular european”, un concert de muzica de camera, in compania pianistei  Andreea Butnaru si a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului Musica Viva. Invitata din acest concert este violonista Laura Sandru.

“Expresie a bucuriei, a comuniunii si a ritualului, dansul, in culturile europene, este unul din marile izvoare de inspiratie ale muzicii culte. Va invitam la expresii de dans si de joc care au dainuit peste veacuri, intr-o inlantuire de partituri sonore celebre: Bach, Sarasate, Schumann, Martinu, Elgar, Monti si Dimitrescu.“ – Andreea Butnaru

Programul concertului este:

Bach – Preludiu, Loure si Gavotte en Rondeau pentru vioara solo

R. Schumann – Piese in ton popular pentru violoncel si pian

P. Sarasate – Zigeunerweisen (Melodii tiganesti) pentru vioara si pian

B. Martinu – Variatiuni pe teme slovace pentru violoncel si pian

E. Elgar – Salut d’amour

Monti – Csardas

C. Dimitrescu – Dans taranesc

Interpreteaza:

Andreea Butnaru- pianista

Florin Mitrea – violoncelist

Laura Sandru – tanara violonista, absolventa a liceului G. Enescu, studenta la clasa prof. Gabriel Croitoru, castigatoare a numeroase concursuri si stagii de specializare.

Acest concert se inscrie in seria evenimentelor lansate in 2012 – DIALOGURI MUZICALE, proiect initiat de Fundatia Calea Victoriei si pianista Andreea Butnaru.

Elementul de originalitate al acestui proiect este faptul ca distanta dintre muzicieni si public dispare, prin dialogul din muzicienii si participantii de la final. Inainte de fiecare bucata muzicala vom afla povesti despre compozitori, contextul in care au creat si specificul bucatilor muzicale interpretate.

Concertul de muzica de camera este organizat in colaborare si gazduit cu amabilitate de “Universitatea Nationala de Muzica”.

Elevii si studentii care nu au mijloace materiale pot solicita gratuitate, printr-un mesaj pe contact@victoriei.ro – si vor participa la concert, in functie de locurile disponibile.

O călătorie prin lumea dansului popular european

Lector: Andreea Butnaru

Data: 15 Februarie 2014; Ora: 17:00

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Loc: Universitatea Nationala de Muzica, Stirbei Voda nr 33 – SALA DINU LIPATTI

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign