Două liniuțe – spectacolul care îți testează limitele

Două liniuțe – spectacolul care îți testează limitele

Spectacolul de teatru „Două liniuțe” scris și regizat de Lia Bugnar va avea loc duminică, 6 aprilie, ora 16:00 la Teatrul Elisabeta, bd. Regina Elisabeta, nr 45.  Distribuția spectacolului este formată din Medeea Marinescu, Marius Manole, Irina Antonie, Istvan Teglas, Ilinca Manolache, Anghel Damian, Cătălin Babliuc. Accesul în sala de spectacol se face în baza achizițonării biletelor de pe siturile bilet.ro și myticket.ro sau direct de la casa de bilete a teatrului zilnic între orele 10:00 și 22:00. Pentru informații suplimentare apelați 0727703703.

Lia Bugnar despre piesa „Două liniuțe”: „Cele doua liniuțe sînt acelea de pe un test de sarcină, atunci cînd acesta iese pozitiv. Am ales titlul ăsta, pentru că spectacolul în sine e un test. Am încercat să testez cît de mult poți face spectatorul să rîdă pe marginea unor subiecte extrem de triste. E de mirare cît de largi sînt limitele, cît de mult se întinde plapuma rîsului, ca să zic așa. Spectatorul, dacă știi să-l iei cu tine, va rîde de moarte, de naștere, de boală, de crimă, de singurătate, de nefericire. Singura mea speranță (adânc ascunsă undeva în sufletul meu) este că, odata ieșit din sala de teatru, spectatorului îi vor reveni în minte și suflet anumite întîmplări și sensuri din cele vazute și nu va mai rîde, cel mult va zîmbi amar.”

 

Lia Bugnar scrie și regizează comedii care îți frâng inima și la care lacrimile râd fără rușinea de a fi demascat în public. Două liniuțe este o piesă specială tocmai prin tema aleasă de dramaturg, , subiect tabu pentru marea majoritate a femeilor.

Când mergi la teatru să vezi un text scris și regizat de un dramaturg contemporan dibace te întrebi dacă propria ta viață e adevăr sau  minciună în comparație cu ceea ce se întâmplă pe scenă. Pe scena teatrului adevărul este liber să alerge gol-goluț prin fața noastră și să ne strige sus și tare pe fiecare din noi. Cândva un profesor de teatru spunea: „Adevărul este cel mai greu de recunoscut”.image description