Bucurestii Vechi si Noi

Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de Teatru

07 mai 2014 Sandra Ecobescu 4Arte, Evenimente

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de luni 12 Mai, ora 19:00, la atelierul Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de Teatru, sustinut de actrita Smaranda Caragea.Antreneaza-ti Memoria

Odata cu trecerea timpului observam ca memoria noastra incetineste, iar procesul de invatare devine din ce in ce mai anevoios. Pentru a ramane cat mai prezenti in viata noastra, avem nevoie de reperele adunate de-a lungul timpului si de informatia pe care candva am inmagazinat-o.

Memoria sta la baza fiecareia dintre actiunile noastre. Ne permite sa ne miscam, sa comunicam, sa invatam si sa fim prezenti, vii si activi. Miliarde de celule din creierul nostru se afla in continua interactiune accesand cuvintele, figurile, poeziile, retetele, povestile, evenimentele, deprinderile, emotiile, cartile, conversatiile, ideile din memoria noastra.

Cheia imbunatatirii memoriei este imaginatia, care ne permite sa invatam mai mult si mai eficient. Memoria se bazeaza pe imagini si modele. Cursul isi propune sa ne antreneze sa ne folosim constient imaginatia pentru a putea retine mai usor.

In copilarie se invata cel mai mult pentru ca cei mici sunt liberi sa-si exprime curiozitatea asupra lumii inconjuratoare, testand si explorand toate posibilitatile. Legatura cu lumea reala se face firesc, tocmai prin intermediul imaginatiei si al asocierilor. Treptat, odata cu cresterea in varsta, se renunta la joaca si la libertatea pe care jocul si conventia le ofera. Prin urmare, imaginatia devine ingradita si procesul de acumulare de noi informatii devine din ce in ce mai incet.

Actorii au o capacitatea mai buna decat a altor oameni de a retine si de a stoca informatie, tocmai pentru ca ei nu au exclus jocul din viata lor. Tehnicile actoricesti au la baza jocul, astfel acestia pastreaza mereu o doza de libertate pe care numai copiii o poseda natural.

De-a lungul atelierului, ne vom antrena prin joc si joaca, aplicand tehnici actoricesti care vizeaza strict memoria. In plus, ne vom relaxa pentru a da frau liber imaginatiei si vom incerca sa ne ascutim simturile pentru a le putea folosi la capacitate maxima. Descoperim cum sa ne organizam informatia in functie de prioritati si care sunt tehnicile pentru ca mintea sa ne fie mereu proaspata.

 

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 12 Mai 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptaminal, luni

Cost: 220 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc desfasurare:Str. Popa Soare, nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign