Imaginea lui Eminescu, folosită la promovarea testelor pentru depistarea bolilor sexuale

Mihai Eminescu este folosit, pe Facebook, pentru a promova o serie de teste care promit depistarea rapidă a infecțiilor cu transmitere sexuală. 

Compania Veneris, care vinde o serie de teste pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală, folosește, pentru promovarea acestora pe Facebook, imaginea poetului român Mihai Eminescu, argumentând această alegere prin faptul că poetul suferea de sifilis.

Mesajul care însoțește fotografia cu Eminescu este „Bolile cu transmitere sexuala nu sunt ceva nou. Singura diferenta e Veneris. Unicul kit de autotestare BTS din Romania disponibil online si in farmacii” și a atras rapid critici din partea utilizatorilor retelei.

Întrebată de unul dintre ei de ce folosește imaginea poetului pentru promovare, compania a răspuns astfel:

„E important sa stii ca esti bine. Noi doar spunem ca acum exista un test pentru acasa care sa inlature orice indoieli. „he suffered from bipolar disorder and died from mercury poisoning, an inadequate treatment administered as the result of an inaccurate diagnosis (syphilis).” – http://en.wikipedia.org/wiki/Mihai_Eminescu#Later_life (…) urmarind link-ul vei vedea ca citatul apartine domnului Prof. Dr. Neghina de la Departmentul de Parazitologie, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes”, Timisoara).”

 

Medicul pe care îl citează compania a susținut, în lucrarea „Medical controversies and dilemmas in discussions about the illness and death of Mihai Eminescu”, că „dupa analizarea ipotezelor medicale, concluzionam ca el a suferit de tulburare bipolara si a murit datorita intoxicarii cu mercur, un tratament inadecvat administrat ca urmare unui diagnostic incorect (sifilis). Internat in locuri inadecvate si tratat de catre medici incompetenti, el a suferit nu doar fizic ci si moral, nu s-a putut adapta stressului si a murit in mod prematur”.
Afișul controversat a fost publicat marți pe pagina de facebook a companiei.

-sursa-http://www.b365.ro/imaginea-lui-eminescu-folosita-la-promovarea-testelor-pentru-depistarea-bolilor-sexuale_212082.html