Negoiță amenajează ILEGAL Piața Gloria: fântână arteziană, pergolă și arbuști de 1,7 milioane euro

În urmă cu 2 săptămâni primarul Sectorului 3, Robert Negoiță le cerea consilierilor locali să aprobe un proiect pentru refacerea aleilor, reamenajarea spațiul verde și construirea unei fântâni arteziene în zona Pieței Gloria, la intersecția străzilor Baba Novac și Constantin Brâncuși. Costul amenajării peisagistice a acestei piețe urbane era de aproape 1,7 milioane de euro, potrivit proiectulul neaprobat încă. Cu toate acestea lucrările la Piața Gloria au început încă dinainte ca proiectul să apară pe ordinea de zi pentru a fi votat de consilieri. Robert Negoiță a demarat aceste lucrări ilegal, fără aprobarea Consiliului Local Sector 3, dar și fără vreo autorizație de construcție.

Locuitorii din zonă spun că aceste lucrări au început în urmă cu o lună, unii dintre ei au auzit că se va face un amfiteatru în aer liber în fața Cinematografului Gloria, cu fântână arteziană și spații de recreere pentru copii.

Primarul Robert Negoiță a început fără aprobarea Consiliului Local Sector 3 lucrările pentru amenajarea unei piațete în zona Piața Gloria (Cinematograful Gloria). Șantierul nu are vreun panou informativ, iar Primăria spune că pentru amenajarea spațiului verde nu are nevoie de autorizație de construcție.

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Sector 3 din 16 octombrie (ședință care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum), Primăria Sectorului 3 intenționa să cheltuie aproximativ 1,7 milioane de euro (7.406.083,69 lei cu TVA, adică 1.682.053,98 euro) pentru reamenajarea spațiului verde, instalarea unei pergole și construirea unei fântâni arteziene.

Proiectul însă nu a mai apărut pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 20 octombrie 2014 și nici a ședinței următoare, astfel proiectul a rămas neaprobat până în momentul publicării acestei știri.

Locuitorii zonei spun că lucrările de la Piața Gloria au început de aproximativ 3-4 săptămâni. Iar șantierul din fața Cinematografului Gloria a început de vreo 2 săptămâni, potrivit spuselor lui Mihail Popescu, șeful echipei de muncitori care se ocupă de această lucrare.

Întrebat de panoul informativ care ar fi trebuit să fie afișat la șantier, dnul Popescu a spus că acesta este pe undeva, însă la rugăminterea reporterului B365.ro de a vedea panoul, șeful de echipă s-a eschivat și a afirmat că nu știe unde este panoul, că nu el se ocupă de așa ceva și oricum „din câte știu, pentru lucrările publice nu e nevoie de panou”, a spus Popescu.

Și la scuarul de la intersecția străzilor Baba Novac, Constantin Brâncuși și Aleea Bucovina se lucrează: au fost înlocuite bordurile vechi cu borduri roșii, mai înalte. Iar pe spațiul verde, sprijinite de copaci, sunt depozitate scânduri și materiale de construcție.

– Sursa-http://www.b365.ro/fantana-arteziana-si-pergola-si-arbusti-de-1-7-milioane-de-euro-in-piata-gloria-din-sectorul-3_217319.html