Bucurestii Vechi si Noi

Curs de pictura: Arta Portretului

15 decembrie 2014 Sandra Ecobescu 4Arte

Arta portretuluiFundatia Calea Victoriei va invita incepnd de miercuri, 7 ianuarie, de la ora 19:00, sa invatam despre secretele si bogatia de sens pe care o poate transmite un portret abordand lucrurile intr-o maniera relaxata la Cursul de pictura: Arta Portretului, sustinut de Maria Irina Balan.

Cu ajutorul liniilor si petelor de culoare, putem surprinde caracterul persoanelor portretizate. Iar in functie de starea pe care vrem ca portretul nostru sa o transmita, vom aborda stiluri diferite.

Prezentand lucrurile intr-o maniera relaxata, invatam despre secretele si bogatia de sens pe care o poate transmite un portret. Discutam despre diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatura.

In acest curs vom aborda mai multe tehnici, unele dintre ele clasice (desen), retete pastrate de la marii artisti din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.

La sfarsitul celor trei intalniri ale cursului de pictura, vom avea trei portrete, realizate in stiluri si tehnici diferite (desen, pictura si colaj) si vom fi dobandit notiunile de baza pentru realizarea unei lucrari din cele mai importante unghiuri (frontal, profil si semiprofil).

 

Temele cursului de pictura la care vom invata cum sa realizam un portret sunt:

  1. Notiuni de baza despre desen si caracteristicile unui portret.
    2. Portret in culoare
    3. Compozitie cu portret

 

Lector:  Maria Irina Balan

Data incepere: 7 ianuarie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptamanal, miercuri

Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

 

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign