Branding Bucharest : Piața Delfinului

circul foamei

Turiștii adevărați, cei care vor să cunoască pe bune un oraș, merg să exploreze și cartierele rezidențiale normale, nu doar centrul istoric. În București, Pantelimon este un cartier muncitoresc liniștit ridicat în anii ’70-’80. Plin de blocuri interesante, unul mai semeț ca celălalt, cartierul este râvnit de mulți care se stabilesc în Capitală. Artera principală, șoseaua Pantelimon, este un exemplu de creativitate în arhitectură sub un regim represiv cum era cel comunist. Inima Pantelimonului bate însă la Piața Delfinului, acolo unde șoseaua Pantelimon intersectează bulevardul Chișinău. Acest mare spațiu urban modern a fost definit în anii ’80 și este bordat de blocuri-monolit, masive, cu forme asimetrice.

În imediata vecinătate a Pieței Delfinului găsim Complexul Agroalimentar, practic unul din multele “Circuri ale Foamei” ridicate sau începute în anii ’80. Doar acesta și cel de la Unirii au fost finalizate sub Ceaușescu! Circul Foamei de la Delfinului este un spațiu comercial unic, în care puteți găsi absolut tot ce doriți. Magazinele moderne, unele luxoase, dar și spațiile de recreere din cadrul acestui complex tradițional îmbie vizitatorii să rămână cu orele și să se holbeze la vitrinele luminate. Arhitectura deosebită și copola impunătoare fac ca Circul Foamei din Pantelimon să strălucească mai puternic ca celebrele Galerii Lafayette din capitala Franței, Paris. Megeți și convingeți-vă singuri.

Vizitați Piața Delfinului!

BRANDING BUCHAREST este o campanie al cărei scop este să promoveze locuri, clădiri sau monumente din Capitală. Numai găsind brand-ul potrivit pentru București vom putea aduce și mai mulți turiști în acest oraș atât de subestimat. Punem poză lângă poză și rezolvăm un puzzle urban complex!