Terenul pe care trebuia să reconstruim Hala Matache a fost concesionat

Terenul pe care trebuia să se reconstruiască Hala Matache a fost concesionat de Primăria Sectorului 1, potrivit edilului-şef al Capitalei.

Terenul pe care Primaria Capitalei a stabilit sa reconstruiasca Hala Matache, cu circa 50 de metri mai in spate fata de amplasamentul initial, a fost concesionat de Primaria Sectorului 1 unui investitor privat care l-a pus gaj la banca, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, intr-un interviu acordat HotNews.ro.

Edilul spune ca vrea sa reconstruiasca hala, cladire monument istoric demolata in 2013 pentru largirea strazii Buzesti, si a gasit chiar investitori dispusi sa faca acest lucru, dar daca Primaria Sectorului 1 a concesionat terenul, nu mai are unde.

„La Hala Matache am gasit unul-doi oameni care vor sa o reconstruiasca pe banii lor. I-am chemat, le-am explicat, dupa care am aflat ca terenul pe care vroiam sa reconstruim hala a fost dat in concesiune de Primaria sectorului 1. Mai mult decat atat, primarul sectorului1, Andrei Chiliman, mi-a spus ca cel care a concesionat terenul l-a pus gaj la banca. L-am rugat ca pana la sfarsitul anului 2014 sa rezolve. Acum grija mea este sa mai vrea investitorii pe care i-am gasit sa reconstruiasca hala. Vom incerca sa gasim o solutie”, a spus Oprescu.

Hala Matache, monument istoric construit in 1887, a fost demolata de Primaria Capitalei in martie 2013 pentru largirea straziii Buzesti. Demolarea s-a facut dupa lasarea noptii si pe cod portocaliu de ninsoare. Mai mult, actiunea a avut loc la cateva ore distanta dupa ce tot Primaria Capitalei ii intreba pe cetateni si pe ONG-isti ce parere au de „demontarea” halei si mutarea pe alt amplasament, dezbatere la care nimeni de la Primarie nu a pomenit nimic despre ce avea sa se intample cu cateva ore mai tarziu. Primarul Oprescu a promis ca o va reconstrui pe alt amplasament.

– sursa-http://www.b365.ro/oprescu-terenul-pe-care-trebuia-sa-reconstruim-hala-matache-a-fost-concesionat_223143.html

Foto: B365.ro

Oprescu: Terenul pe care trebuia sa reconstruim Hala Matache a fost concesionat