Bucurestii Vechi si Noi

Case căzute 10 – Splaiul Independenţei nr. 74 (casa Pompiliu Eliade)

24 februarie 2015 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

 

Avem un nou episod pregătit de domnul Alexandru Bodea!

Vom vedea una dintre cele mai nenorocoase clădiri vechi ale orașului nostru – casa Pompiliu Eliade, cea de la Podul Hasdeu.

Aflata in Bucuresti la intersectia Splaiului Independentei cu Str. B.P. Hasdeu, in dreptul podului peste Dambovita cu acelasi nume, Casa „Pompiliu Eliade” reprezinta un monument architectural de o deosebita valoare, lasat in prezent din pacate de peste 8 ani, sa fie locuit de oameni fara acte legale, geamurile fiind inlocuite cu placaje din lemn, interiorul fiind intr-o continua degradare, iar mizeria constituind un focar de infectie, atat pentru cei 50 – 60 persoane care „locuiesc” ilegal, cat si pentru vecini.

Am reclamat la Primaria Generala, la Primaria Sector 5, la Institutul National al Monumentelor Istorice si Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

Ce se poate face spre a schimba ocuparea abuziva a unor imobile „parasite” si nepasarea autoritatilor competente???

Oricum, cu toate sesizarile, bine ca macar s-a gasit loc pe Lista monumentelor intrucat actualul proprietar a pus mana pe aceasta cladire prezentand acte false… neglijand constructia, lasand-o prada degradarii si locuirii de catre alti oameni fara ocupatie…

Nu stiu ce final va aceasta cladire, tinandu-se cont ca in viitorul apropiat urmeaza a fi demarcate (probabil daramate) lucrarile de continuare a bd. Uranus, prin largirea la 2 benzi auto pe sens si 2 benzi linii tramvai, precum si „taierea” a aproximativ 5000 mp din Parcul Izvor, ca urmare a largirii podului la 38 de metri.

Sunt sigur ca la momentul „largirii podului” se va pune in discutie demolarea acestui edificiu, iar proprietarul – care nu a mai dat pe aici – va avea pretentii financiare consistente pentru aceasta de la statul roman.

Îi mulțumim domnului Alexandru Bodea pentru fotografii și text.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign