1 LEU pentru Casa Memorială Constantin Brâncusi

După nenumărate demersuri făcute de scriitorul Laurian Stănchescu pe la porțile instituțiilor pentru deschiderea unui cont de subscripție publică în scopul restaurării Casei lui Constantin Brâncuși de la Hobița, iată că astăzi, 24 iulie 2015, acesta, împreună cu fotoreporterul Lucian Curelariu și jurnalistul Miron Manega, au luat decizia de a deschide chiar ei un cont cu această destinație. Decizia a fost luată din disperare de cauză, întrucât toți reprezentanții Guvernului (Victor Ponta, Mircea Diaconu și alții) care și-au luat angajamente publice că vor demara restaurarea casei memoriale s-au oprit la nivelul promisiunilor.

 

În condițiile în care oamenii politici sunt surzi și muți la orice idee care ar putea să ne facă demni de respect în ochii Europei și ai lumii, cei trei inițiatori ai demersului intitulat „1 LEU pentru Casa Memorială Constantin Brâncuși” fac apel la toți locuitorii României, care au conștiința importanței lui Brâncuși în patrimoniul mondial al culturii, să doneze, în contul deschis cu acest scop, măcar 1 LEU pentru restaurarea casei natale de la Hobița a celui mai mare sculptor modern al planetei.

 

Este posibil ca acest demers, inițiat după modelul „1 leu pentru Ateneu”, să aibă rezultatul scontat, tocmai pentru că este înfăptuit, ca și bisericile și mănăstirile, din efortul colectiv al oamenilor simpli. Adică din „banul văduvei”. Probabil că oamenii politici nici nu ar merita să fie contributori la o misiune atât de sacră.

 

Toți deponenții care vor contribui astfel la realizarea restaurării casei părintești a lui Constantin Brâncuși vor fi nominalizați, indiferent de suma depusă, într-un pomelnic afișat în incinta viitoarei case memoriale.

 

Primul donator în contul denumit de inițiatori „Constantin Brâncuși” a fost chiar angajata BCR care a operat deschiderea contului: Consilier Client Zona Rapidă MĂDĂLINA MARIA CREȚU. Au urmat, bineînțeles, cei trei inițiatori ai proiectului: Laurian Stănchescu, Lucian Curelariu și Miron Manega.

 

P.S. Scriitorul Laurian Stănchescu este cel care, cu câțiva ani în urmă, a inițiat proiectul de restaurare a Casei Brâncuși de la Hobița. Tot el este acela care a demarat acțiunea „Repatrierea osemintelor lui Brâncuși”, ca și pe aceea de recunoaștere a cetățeniei române a lui Constantin Brâncuși. De asemenea, este inițiatorul proiectului parlamentar de adoptare a zilei de naștere a lui Brâncuși (19 februarie) ca zi de sărbătoare națională

 

 

Contul a fost deschis la BCR Piața Romană pe numele Manea Dumitru.

Codul IBAN este următorul: RO89RNCB0484005789220001

Depuneți cu mențiunea: DONAȚIE PROIECT CONSTANTIN BRÂNCUȘI