Bucurestii Vechi si Noi

Prețuri de până la 7 ori mai mari de la o piață la alta, la același produs, în București

27 iulie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate
Produsele agroalimentare din Capitală au prețuri care variază în funcție de locul din care ne facem cumpărăturile. Putem ajunge să plătim chiar și de 7 ori mai mult pentru aelași produs, la aceeași calitate, dacă nu alegem cu atenție piața de unde ne aprovizionăm.

În București sunt peste 60 de piețe agroalimentare, răspândite în aproape toate zonele orașului. Alături de cele deja consacrate și cunoscute publicului larg, precum piețele din Obor, Piața Sudului, Crângași sau Militari, există zeci de piețe agroalimentare, mai mari sau mai mici, de unde bucureștenii se pot aproviziona cu legume și fructe.

Cu toate acestea, bucureștenii nu întâlnesc aceleași prețuri în toate piețele agroalimentare din Capitală. În funcție de piața pe care o aleg, pot ajunge să plătească prețuri de până la 7 ori mai mari într-un loc, față de altul, pentru aceeași calitate.

B365.ro a mers în piețele agroalimentare din Capitală pentru a vedea dacă diferențele de prețuri se regăsesc, într-adevăr, și la tarabe. Iată care erau prețurile, miercuri, în Piața Floreasca și în Piața Obor din București.

Foto: B365.ro

Un kilogram de roșii în Piața Floreasca, de 7 ori mai scump decât în Obor

Pentru aceeași cantitate și aceeași calitate, bucureștenii pot scoate din buzunar sume diferite de bani pentru legume, în funcție de piața de unde se aprovizionează.

Astfel, dacă în Piața Obor un kilogram de roșii costă 1,5 lei, în Floreasca acesta se vinde cu 10 lei. Nici la ardei diferențele nu sunt mult mai mici: kilogramul de ardei costă 2 lei în Obor și 10 lei în Floreasca.

Un kilogram de vinete se vinde cu 1,5 lei în Piața Obor și cu 10 lei în cea de la Floreasca, în timp de cartofii, care se vând cu 1 leu kilogramul la Obor, au prețul de 4 ori mai mare în Floreasca. Și prețul verzei diferă, fiind de două ori mai mic în Obor, față de Floreasca, unde kilogramul costă 2 lei.

Pentru o legătură de morcovi, bucureștenii trebuie să scoată din buzunar 4 lei, dacă își fac cumpărăturile din Piața Floreasca și numai 1 leu dacă merg la Obor. De asemenea, prețul unui kilogram de țelină diferă și el, 1,5 lei față de 5 lei.

Un kilogram de castraveți ne costă 1 leu la Obor și 4 lei la Floreasca, în timp ce legătura de ridichi, care costă 2 lei în Piața Floreasca, se vinde de două ori mai ieftin, la 1 leu, în Piața Obor. Și prețul unui kilogram de fasole verde diferă, ajungând până la 10 lei în Piața Floreasca, față de 4 lei, cât costă la Obor.

Foto: ghidul.ro

Fructele – la fel de dulci, dar nu la fel de ieftine

Nici fructele nu au aceleași prețuri, deși toți comercianții dau asigurări că sunt la fel de proaspete și gustoase ca cele ale concurenței.

Un kilogram de prune este de aproape 4 ori mai scump în Floreasca, unde costă 6 lei, față de 2,5 lei, prețul din Piața Obor.

Nectarinele se vând la un preț de două ori mai mic în Obor, unde costă 4,5 lei kilogramul, față de Piața din Floreasca – 10 lei. În ceea ce privește kilogramul de piersici, diferența este mai mare: 10 lei, față de 4 lei pe kilogram. Un kilogram de caise costă 6,9 lei în Piața de la Obor și 10 lei în cea de la Floreasca.

Cireșele sunt de trei ori mai ieftine la Obor: 5 lei pe kilogram, față de 15, în Floreasca. Totodată, un kilogram de vișine se vinde cu 10 lei la Floreasca, dar cu 4 lei la Obor. Și prețul unui kilogram de mere diferă – 3,5 lei față de 6 lei. De asemenea, prețul perelor, printre cele mai scumpe fructe din piețe, diferă: 15 lei în Floreasca și 10 lei în Obor.

Bananele au și ele prețuri diferite. Un kilogram de banane costă 10 lei în Piața Floreasca și 5 lei în cea de la Obor.

Produsul sezonului, pepenele, se vinde și el la prețuri care diferă în funcție de piață. Astfel, în Obor, kilogramul de pepene roșu este 1 leu, în timp ce la Floreasca, acesta este de până la 4 ori mai mare. Pepenele galben se cumpără cu 6 lei pe kilogram din piața Floreasca, în timp ce la Obor poate fi găsit chiar și la 3 lei pe kilogram.

sursa-http://www.b365.ro/preturi-de-pana-la-7-ori-mai-mari-in-unele-piete-din-bucuresti-fata-de-altele-care-sunt-preturile_233739.html

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign