Bucurestii Vechi si Noi

Megalomania poate fi și anticomunistă, nu doar comunistă.

11 ianuarie 2016 [Raiden] Bucurestii noi

Hei, salut, ce faceți? Totul ok în weekend? Totul ok și în China, unde „Mega Mao”, statuia gigantică dedicată liderului comunist chinez, nu se mai face și a fost demontată, în urma criticilor și caterincilor internaționale.

Ce se întâmplă cu megalomania bucureșteană de la Piața Presei, monumentul anticomunist „Aripi”, în urma criticilor numeroase apărute în ultimele zile? Va fi inaugurat cu pompă, desigur, după ce Primăria a aruncat aproape 3 milioane EUR pe el, bani publici.

 

Megalomania poate fi și anticomunistă, nu doar comunistă. Aceeași Mărie, cu altă pălărie.

București, România. Cum să omagiezi mai bine anticomunismul decât cu un monument gigantic (mai înalt ca Arcul de Triumf), care arată extrem de comunist și a costat aproape 3 milioane EUR?

Regiunea Tongxu, China. Cum să omagiezi mai bine fondatorul Republicii Populare Chineze și cel care a instaurat comunismul în China decât cu un monument gigantic care pare din aur, extrem de opulent, într-una din zonele cele mai afectate de foametea adusă de industrializarea forțată a anilor ’50 („Marele Salt Înainte” comandat de Mao Zedong)?

Ambele monumente sunt exemple de irosire a banului public sau privat pe proiecte inutile, în loc ca banii să fie direcționați către rezolvarea problemelor reale ale populației locale.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign