Spiritul Bucureștiului vechi se stinge.

11 ianuarie 2016 [Raiden] Bucurestii vechi

Spiritul Bucureștiului vechi se stinge. S-a închis ultimul atelier de Geamuri-Oglinzi de pe Calea Dudeşti. Se găsea într-o casă veche, cu etaj, scăpată de demolări în anii ’80, gard în gard cu Depoul RATB Dudeşti.

Calea Dudești, una din arterele principale ale Bucureștiului vechi, pornea dinspre Piața Căuzași (dispărută, zona Tribunalului București de pe Unirii) și mergea spre Piața Vitan și, mai departe, spre bariera Dristorului (intersecția b-dului Camil Ressu cu str. Dristorului de azi). Calea Dudești era flancată de imobile cu aspecte variate, dar casele cu prăvălii, ateliere și manufacturi la parter dădeau culoarea locală.

Mai ales după anii ’80, când majoritatea Căii Dudești a dispărut împreună cu cartierul evreiesc pentru a face loc b-dului Unirii, zona și-a pierdut masiv din personalitate și este azi un spațiu-tampon între noul centru civic ceaușist și cartierul Balta Albă.

Societatea de consum dictează că de ateliere mici nu mai e nevoie, că găsim totul la supermarket și la mall. Geamuri-Oglinzi, Ceasornicărie, Marochinărie, Tapițerie-Saltele, etc., sunt denumiri pe cale de dispariție.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign