Bucurestii Vechi si Noi

În România e mai greu să faci afaceri, comparativ cu Bulgaria și Ungaria

10 februarie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Business & more

Indexul Libertatii Economice 2016, realizat de Heritage Foundation, plaseaza Romania pe locul 61 in lume, dintr-un total de 178 de tari evaluate. Tara noastra pierde astfel 4 locuri in clasamentul mondial al libertatii economice fata de indexul realizat in anul 2015, informează start-upcafe.ro.

Clasamentul pe 2016 acorda Romaniei o medie de 65,5 puncte (din 100 posibile), in scadere cu un punct fata de analiza din 2015.

Acest punctaj masoara 10 parametri de libertate economica, care se refera la statul de drept, dimensiunea guvernului, eficienta reglementarilor si deschiderea pietelor:

– drepturile de proprietate: 35 de puncte din 100
– lipsa coruptiei: 43
– libertatea fiscala: 87,5
– cheltuielile guvernamentale: 65,6
– libertatea afacerilor: 66,1
– libertatea muncii: 65,1
– libertatea monetara: 81,1
– comertul liber: 88
– libertatea investitiilor: 75
– libertatea financiara: 50.

„Procedura deschiderii si operarii afacerilor a fost rationalizata, insa niste proceduri si reglementari eficiente de faliment nu au fost implementate pe deplin. Legislatia muncii ramane inca rigida, chiar daca au fost adoptate o serie de modificari la Codul muncii, pentru a se imbunatati flexibilitatea. FMI a aratat in 2015 ca infrastructura slaba din Romania este cauzata partial de dominatia intreprinderilor de stat ineficiente si subventionate” – comenteaza Heritage Foundation.

In privinta statului de drept, analiza remarca eforturile Romaniei de a indeplini cerintele Uniunii Europene in combaterea coruptiei, in ciuda rezistentei unei mari parti din clasa politica. „Instantele sunt expuse coruptiei cronice si influentelor politice” – mai arata studiul american.

Aici este mentionata si punerea sub acuzare a fostului premier Victor Ponta, pentru frauda, evaziune fiscala si spalare de bani.

In schimb, studiul evidentiaza un bun nivel al libertatii comertului in Romania, plasand tara noastra pe locul al 10-lea in lume la acest capitol.

STUDIU: In Romania e mai greu sa faci afaceri, comparativ cu Bulgaria si Ungaria

STUDIU: În România e mai greu să faci afaceri, comparativ cu Bulgaria și Ungaria
Foto: startupcafe.ro

sursa-http://www.b365.ro/studiu-in-romania-e-mai-greu-sa-faci-afaceri-comparativ-cu-bulgaria-si-ungaria_244568.html

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign