Bucurestii Vechi si Noi

13 Septembrie sau „Ulicioara”, o imagine de la jumătatea anilor ’70.

23 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
SURSA-Cartierul Uranus
fotografie primită de la dl. Nicolae-Lay Lica, căruia îi mulţumim pentru această unică imagine

Intrarea 13 Septembrie sau „Ulicioara”, privită din dreptul casei de la nr. 4, o imagine de la jumătatea anilor ’70.
Locuinţa de la nr. 6, cea cu parter şi demisol, din dreapta, era o casă vagon ceva mai înstărită, specifică Bucureştilor primelor decade ale secolului al XX-lea. După aceasta, urma singurul ansamblu de două case tip, cuplate, din zonă (nr. 8-10). Acestea, acoperite cu ederă, se asemănau puţin cu cele întâlnite pe Vităneşti, însă erau mai puţin sofisticate.
În depărtare, de aceeaşi parte, se vedea casa de la nr. 10bis care, asemenea celei de la nr. 6, ieşea din aliniamentul general al străzii. La nr. 12, faţada unui bloculeţ modernist domina capătul intrării. Clădirea se învecina, în spate, cu o intreprindere de mobilă, care avea intrarea din strada paralelă, Dr. Clinciu.
De cealaltă parte a fundăturii, la numerele impare, frontul era alcătuit din case vagon simple, învecinate spate în spate cu imobilele de pe str. Uranus, la Niţă Stere.
Pavajul rămăsese acelaşi de zeci de ani, cu piatră de râu, specific străzilor lăturalnice, în timp ce Calea 13 Septembrie, arteră principală din care pornea această fundătură, avea piatră cubică.
Vedeta imaginii este automobilul de epocă roşu, un BMW 327 cabrio din perioada interbelică, aparţinea unui arhitect care locuia în zonă.

 

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign