Bucurestii Vechi si Noi

Hai că avem probleme mult mai apăsătoare în România prezentului.

03 martie 2016 [Raiden] Texte si pretexte

[STAREA REGELUI MIHAI] Ok, e clar că regele Mihai, ultimul rege al României, e pe ducă. Să nu ne mințim. E foarte bătrân şi probabil că se ştiau de ceva vreme bolile sale. Soția lui, Ana, e şi ea bolnavă de ani buni și n-a mai apărut în public. În comunicatul datat 01.03.2016, regele spune că a primit un „serios diagnostic”, dar nu dă detalii. Aflăm din presă că a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

► Nu știm ce e cu acel Consiliu Regal, dar Familia Regală fiind una privată (nedomnitoare), poate să-și facă atâtea comitete și comiții câte dorește. România lui 2016 e republică legitimă, aprobată democratic de populație în 1991 și reconfirmată în 2003.

► E regretabil că în ultimii ani regele a permis asocierea unui blazon precum Casa Regală, care se vrea cu ştaif şi tradiție, cu personaje chestionabile. Totul sub bagheta lui Radu Duda, un actor fără realizări care ține discursuri despre „establishment”, „profesionalism” şi „statalitate”. Regele a decorat sau s-a afişat alături de politruci precum ex-premierul Victor Ponta sau primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu.

► Am mai spus-o: Casa Regală e, din păcate, compromisă şi a fost redusă la un subiect de can-can, o iluzie pentru naivii care mai cred în poveşti cu prinți, prințese şi castele. De fapt, e o întreagă ipocrizie a tuturor segmentelor din societatea românească vizavi de monarhie.

Îi dorim sănătate regelui Mihai, pe cât posibil. Mai departe, toată treaba cu succesiunea la tron e abureală curată. Nu există un tron al României în prezent, e ceva absolut fictiv. Nu are sens o dezbatere vizavi de succesiunea la un tron inexistent. Hai că avem probleme mult mai apăsătoare în România prezentului.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign