O nouă premieră de balet la Opera Comică pentru Copii: Jack și vrejul de fasole

Luna aprilie aduce un nou titlu în repertoriul Operei Comice pentru Copii, baletul “Jack și Vrejul de Fasole”, un spectacol semnat de Corina Dumitrescu. Premiera are loc sâmbătă, pe 16 aprilie, de la ora 17:00, și duminică, pe 17 aprilie, de la ora 11:00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16). Elementele de inovație regizorală aduse firului narativ sunt susținute de scenografia Bogdanei Pascal, de coloana sonoră selectată de Antonel Oprescu, precum și de proiecțiile video asigurate de Robert Voiculescu.

 

Personajele celebrului basm britanic sunt puse în valoare prin interpretarea soliștilor Andrei Ardeleanu și Tiberiu Pepenică (Jack), Daniel Manea și Mihai Pricope (Magicianul), Lăcrămioara Proca și Andreea Soare (Mama), Andrei Dogaru, Claudia Iagăr, Theodora Munteanu, Oana Vâlceanu și Sabina Chirilă, Cristina Marin, Ştefan Tănase, Andreea Vălean (Zânele), Andreea Corneanu și Alexandru Robu (Uriașii), Alis Gheorghe și Andreea Mirea (Găina), Cristina Babalâc și Teodora Velescu (Harpa), Octavian Iuga, Andreea Mirea și Vicenţiu Popescu (Vaca), alături de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii.


Personaj iconic al istoriilor pentru copii, Jack crește odată cu povestea noastră: din micul ghiduș, aflat la sfârșitul copilăriei, pe măsură ce înaintează pe drumul său și întâlnește binele, răul, minciuna și prietenia, se transformă într-un tânăr care refuză să se lase manipulat și acționează ghidat numai de principiile sale. Acest al treilea titlu pe care l-am creat pentru Opera Comică pentru Copii sper să aducă micilor spectatori aceeași bucurie ca <<Fetița cu Chibrituri>> și <<Cenușăreasa>> și să-i îndrume în găsirea înțelepciunii de a distinge binele de rău., a declarat Corina Dumitrescu, regizorul și coregraful spectacolului.

 

Până la finalul stagiunii, Opera Comică pentru Copii pregătește o nouă ediție a celor două festivaluri destinate celor mici: Festivalul “Hänsel și Gretel” (organizat cu ocazia Săptămânii “Școala Altfel”, în perioada 15-24 aprilie) și Festivalul “Opera Copiilor” (organizat în luna iunie, în Parcul Herăstrău). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro – cu minim 48 de ore înainte de spectacol – și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) – între orele 10-14, în zilele de luni, marți, miercuri, vineri și duminică, între orele 10-20 sâmbăta, joia fiind închis.

Afis_Jack si Vrejul de Fasole