Soţul păcălit, o bijuterie clasică a Teatrului Nottara

Trecutul este apanajul sufletelor sensibile care aspiră să recupereze lucruri ce au apus într-un univers anume al istoriei. Toată atmosfera cuprinsă într-o anumită perioadă, toate valorile sociale care legau o societate la un moment dat, formează acel spirit al timpului după care tânjim în momentele de melancolie sufletească.

O astfel de epocă se regăseste în spectacolul Soţul păcălit.Povestea începe cu George Dandin care este un bărbat foarte bogat, deşi sorgintea sa socială şi materială este una umilă. Darurile pe care i le face frumoasei lui soţii Angelica sunt nenumărate. Însă, din păcate ele nu satisfac şi anumite nevoi esenţiale. Chiar dacă Angelica este nobilă, tinereţea o îndeamnă la fapte nechibzuite. Astfel, George Dandin are multe de pătimit de pe urma năbădăioasei sale neveste.

9._Camelia_Zorlescu_si_Cerasela_Iosifescu_in_Sotul_pacalit

Soţul păcălit este o comedie savuroasă, cu multe încurcături amoroase, care oferă actorilor partituri pline de haz. Biografia acestui spectacol este foarte bogată. Jucându-se de peste 16 ani, Soțul păcălit de Moliere este cel mai vechi spectacol din repertoriul Teatrului Nottara şi unul dintre cele mai longevive din Bucureşti.

Spectacolul se bucură de un succes considerabil atât la publicul din capitală, precum şi la cel din ţară, unde a susţinut multe reprezentaţii şi a participat la multe festivaluri şi turnee pe parcursul anilor. Dintre cele mai recente amintim turneul de la Călăraşi din 2010, la Casa de Cultură, de la Slatina 2010, la Centrul Eugène Ionesco, de la Râmnicu Vâlcea din 2012, de la Sala Sindicatelor şi Festivalul Internaţional de Teatru Poveşti din 2013 de la Alba Iulia.

Regia aparține lui Mircea Cornișteanu, iar din distribuție fac parte actorii Ion Haiduc, Cerasela Iosifescu, Viorel Comănici, Camelia Zorlescu şi Cristian Nicolaie care îl înlocuieşte pe răposatul actor George Alexandru. Muzica este semnată de Dorin Crișan Rusu, pe versurile lui Romulus Vulpescu.

 Distanța ce separă spectatorii de actori este spulberată de intervenţiile actorului Ion Haiduc care prin interacțiunea sa dinamică cu publicul reuşeste să-l integreze în poveste. De la început până la sfârșit, spectatorul este surprins de dinamica jocului actorilor și de spontaneitatea lor.

Cei care doresc să se delecteze cu această comedie reconfortantă sunt aşteptaţi pe 21 aprilie la ora 19:00 la Sala Cercul Militar Național (Sala de spectacole, intrarea prin Bld. Elisabeta). Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia de bilete din Bd Magheru nr. 20 (program: zilnic, între orele 10:00 – 20:00), cât şi online aici.