Bucurestii Vechi si Noi

Așa ceva nu mai pupă în viața lui…

16 mai 2016 [Raiden] Bucurestii noi

S-a încheiat prima confruntare televizată între principalii candidați la Primăria Capitalei – Nicușor Dan (USB) și Gabriela Firea (PSD), cu umplutură furnizată de Robert Turcescu, candidatul lui Băsescu.

Concret, Nicușor Dan a fost făcut KO de Firea, jurnalistă cu state vechi, care a știut să pareze niște atacuri penibile pe teme nelegate de București (la adresa lui Dragnea, etc.). Nicușor Dan, care cică vrea să salveze Bucureștiul de politicieni, nu a studiat politicienii din 2012 până în 2016, 4 ani. Nu s-a pregătit deloc. Da, comunicarea nu e punctul forte al lui Nicușor Dan, dar putea măcar să învețe de la publicitarii care îl susțin niște texte smart și niște replici cu care să se apere de morișca Firea, care părea că nu mai tace.

Să ne înțelegem, Gabriela Firea se adresează în primul rând electoratului PSD și a știut să-și calibreze mesajul exact pe asta, lăudând Guvernul Ponta, care ar fi pavat bine calea către o administrație PSD la Capitală. Nicușor Dan a reușit în seara asta să meargă de la a fi cvasi-necunoscut la a fi antipatic electoratului PSD, din care ar fi putut să ciupească măcar puțin.

În loc să puncteze lucrurile aiurea din programul lui Firea și să îi speculeze slăbiciunile/conexiunile sau, dacă nu s-a documentat, să aleagă să recite programul lui la final, Nicușor Dan a preferat atacuri inutile – timp prețios irosit. Nu a povestit nimic din cei 10 ani de luptă pentru Capitală, cum se laudă. Ar fi avut clar avantaj, că Firea n-a făcut chiar nimic pentru București.

A fost aproape amuzant să vezi cum Firea și Turcescu, foști colegi de breaslă, făceau la un moment dat mișto de Nicușor Dan. Asta arată, pe de o parte, disprețul partidelor mari față de cetățenii care aleg să intre în politică să schimbe ceva, iar pe de altă parte, că Nicușor Dan nu știe pe ce lume trăiește. Filmulețele pe net, afișele smart și pozele la shaorma nu te ajută când mătură pe jos cu tine principalul tău contracandidat.

Cum am mai spus, e șansa vieții lui Nicușor Dan. Eșecul PNL de a nominaliza un candidat puternic l-a adus pe Nicușor Dan în postura de a se bate direct cu Firea și PSD pentru primul loc. Așa ceva nu mai pupă în viața lui, iar în seara asta a venit total nepregătit.

Tag-uri: ,
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign