… la sectoare?

N-am vești bune pentru nici un bucureștean din nici un sector: fiecare șade și cugetă: „… care-i mai bun? Nu!… care-i mai puțin rău?”

Oamenii știu și că nu doar Primarul e important; se uită și la listele consilierilor, fiindc-au văzut deja că din rîndurile lor se va desemna următorul primar, cînd actualul va ajunge pe la pîrnaie…

Cei mai norocoși sînt cei din Sectorul 3, care au ocazia să-și reconfirme un primar cu adevărat bun – pe Robert. Bucureștiul are un ghinion masiv că Robert n-a mai putut candida la Primăria Generală; o fi el dinamovist, dar felu-n care a schimbat fața sectorului putea fi un început bun pentru întreaga Capitală.

Oamenii din Sectorul 4 au neșansa s-aleagă între doi valeți; doi lachei; doi mediocri: actualul „interimar general” Sava și „interimarul de sector” Băluță. Oricum ar da-o, deloc n-o să aleagă cu inima ușoară.

La mine-n 5, lupta nu se dă numai între pirpiriul Florea și nesătulul Raețchi – Vanghelie încă arbitrează de pe margine. Sînt tare, tare curios ce s-o alege de noi; aștept să văd.

Cei mai nenorociți sînt cei din 6, 1 și 2: cu adevărat nimeni din cei înscriși nu merită osteneala de-a fi votat.

Bine; dacă e să fim cinstiți pîn’la capăt, cei mai nenorociți sînt vecinii noștri ilfoveni, care-n localitățile lor sînt legați de boier ca-n vremile feudale.