Bucurestii Vechi si Noi

O imagine de iarnă din 1923, reprezentând una dintre sistematizările Căii Văcăreşti.

13 iulie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

O imagine de iarnă din 1923, reprezentând una dintre sistematizările Căii Văcăreşti. Aici este fotografiată intersecţia căii cu str. Labirint.
Şinele de tramvai apăruseră, în lung, pe Labirint, în prelungirea str. Căuzaşi; pe aici circula tramvaiul 16. Transversal, pe Văcăreşti, mergea tramvaiul 4, spre Sf. Vineri.
În fotografie, apar clădiri care au rezistat până în anii ’80. În prim-plan, imobilul de pe Calea Văcăreşti nr. 41 fusese scos la iveală, prin demolarea vecinului din stânga şi a anexelor din faţa sa, de la stradă. Locuinţa ieşea în evidenţă prin faptul că rămăsese retrasă faţă de frontul general al căii şi avea un calcan imens către str. Labirint. Mergând în faţă, spre intersecţia cu str. Olteni, primul imobil alb cu etaj era la bifurcaţia cu vechea stradă Legislatorului, urmată apoi de o altă clădire de colţ, de pe Labirint nr. 6. Perspectiva străzii se încheia cu o faţadă lungă cu etaj, asemenea celei de la vechiul han Manuc. Imobilul nu mai exista demult în anii demolării zonei, în locul său fiind amenajat un părculeţ, la intersecţia cu str. Zaverei.

sursa: flickr / colin 2door / album „Bucureştiul de altădată”

Tag-uri:
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign