Bucurestii Vechi si Noi

Noul locatar, un spectacol despre schimbările şi amintirile care ne fac viaţa imposibilă!

25 octombrie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Evenimente, Semnalari Culturale

Noul locatar se va juca mâine, pe 26 octombrie,  la Teatrul Nottara, la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu.

“Într-o epocă a globalizării în care toţi circulăm sau ne mutăm în permanenţă dintr-un oraş în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai ştim cine suntem, piesa lui Eugène Ionesco, Noul locatar, pare să vorbească chiar despre noi” , explică regizorul Gábor TOMPA.

Piesa lui Ionesco ne propune să observăm omul contemporan printr-o lentilă incomodă. Văzută în rama lucidităţii, povestea noului locatar este aceea a unui individ care se mută, cărând după el o întreagă suită de obiecte-amintiri, pe care le preţuieşte nespus, dar care sfârşesc prin a-l sufoca.

Noul Locatar vorbeşte despre lipsa de identitate a omului din prezent şi despre lipsa ataşamentului său afectiv faţă de oameni, mediu sau istorie. În distribuţia spectacolului îi regăsim pe actorul spaniol Francisco Alfonsin şi actorii Teatrului Nottara: Ada Navrot, Gabriel Răuţă, Ion Grosu.

30-gabriel-rauta-francisco-alfonsin-si-ion-grosu-in-spectacolul-noul-locatar-copyright-mihaela-marin

„Noul Locatar este o descriere deosebită, mai poetică decât celelalte piese ale lui Ionesco. Miza este chiar temporalitatea, trecerea prin timp, acea trecere din care, spre sfârşitul vieţii nu ne rămân decât amintirile. Ne aflăm la sfârşitul unei lumi: dispare cultura, dispar bibliotecile, cărţile, tablourile şi mobilele moştenite din familie. Cei din vârsta mea au primit, din generaţie în generaţie, o moştenire culturală. Încă mai am cărţi, mobilă sau obiecte moştenite de la străbunici. În această epocă a iPhoneurilor, se pierd toate aceste lucruri. Dispare o dimensiune a sufletului uman şi suntem nevoiţi să ne punem din nou întrebările: ce căutăm aici, ce facem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm?”, explică Gábor Tompa în Caietele Teatrului Nottara.
Bilete pe: http://new.nottara.ro/?sid=43

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign