PASAJUI LATIN – Așa arată în 2016 pasajul care face legătura între două segmente din strada Lipscani, în centrul Bucureștiului.

PASAJUI LATIN – Așa arată în 2016 pasajul care face legătura între două segmente din strada Lipscani, în centrul Bucureștiului.

Administrația Oprescu a aruncat mulți bani pe refacerea ultrakitschoasă a unui spațiu minimalist-șaizecist care avea nevoie doar să fie igienizat. Nu numai că lucrările de aici sunt de prost gust, dar sunt și de slabă calitate. Ați observat că basoreliefurile-eșec din pasaj au dispărut? Erau copii după fragmente din Columna lui Traian, extrem de prost executate. Plus două efigii ale lui Decebal și Traian, la fel de kitschoase. Plus alte elemente inutile. Totul iluminat de spoturi jenante și cu pardoseală pavată cu pietre ca în The Flintstones.

Toate astea au venit la pachet cu o redenumire aberantă: Pasajul Lipscani (logic, conectează două segmente din strada Lipscani) a devenit Pasajul Latin, că așa au vrut autoritățile și cetățenii oricum n-au avut nicio problemă cu asta.

De cel puțin un an, locul ăsta s-a degradat în ultimul hal și a devenit un focar de infecție, o toaletă publică. Practic, arată mai rău decât înainte de 2012, când a fost refăcut și reinaugurat.

Edit: ARCUB, centrul cultural al Primăriei Capitalei, are sediul luxos fix lângă mizeria asta. Crezi că ARCUB a făcut vreun demers să transforme pasajul într-un spațiu de activare culturală pentru cetățeni? Desigur că nu.