Întrebăm și noi, nu dați cu piatra:

 

Dacă ai luptat 10 ani din greu pentru București, ai fost îndubat de jandarmi la Hala Matache, te-ai pregătit și te-ai chinuit să ajungi în Consiliul General al Capitalei (promițând că vei schimba sistemul din interior), mulți oameni și-au pus speranța în tine că vei face Bucureștiul mai suportabil și mai echitabil, cum se face că ești primul care se tirează din Consiliu direct pe o listă parlamentară, vizând un mandat de deputat? Gata, ai salvat Bucureștiul? Vrei să salvezi România așa cum ai salvat și Bucureștiul după ce bucureștenii ți-au dat un mandat de consilier general pe care nu vrei să-l duci la capăt?

Unii ar putea considera că ăsta e un plan-trambulină, prin care ai abuzat de încrederea bucureștenilor pentru a-ți pava drumul spre Parlament. Dacă ajungeai primar general, mai plecai în Parlament? Vrei să fii credibil? Termină ce ai început, salvează Bucureștiul.

Desigur, ce am scris mai sus e pur ipotetic, nu credem că cineva care a luptat 10 ani pentru București și chiar îi pasă de oraș ar putea renunța la mandatul de consilier general, funcție din care poate ajuta direct cetățenii, pentru a zbura la loc călduț și imun în Parlament.