Bucurestii Vechi si Noi

Nu e Panică, man!

07 decembrie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Evenimente, Semnalari Culturale

Auzind pe stradă zilele trecute aceste cuvinte ”nu e panică, man!”, am avut intenția să-l corectez pe cel care se exprima astfel față de interlocutorul său. Mi se părea oarecum impropiu din moment ce panica este panică și nu putem rezuma totul la o banalitate.

Să o simți pe propria piele este un lucru absolut indezirabil. Din acest considerent, m-am gândit să le propun celor doi să vizioneze un spectacol ce poartă acest nume: „Panică”.

Spectacolul surprinde prin naturalețe și actualitate un moment în care societatea nu mai pune preț atât de mult pe importanța trăilor noastre. Concentrația noastră se rezuma mai mult (cel puțin așa ni se tot spune!) la bunuri, resurse și stabilitate financiară. Chestiunile legate de suflet, tumult, lăuntric devin secundare! De aici apar o serie de complicații.    

Cum gândesc bărbaţii şi cum se luptă ei să supravieţuiască?

Povestea este relativ simplă, însă totul evoluează în mod impredictibil asemeni efectului bulgărelui de zăpadă!

Trei bărbaţi, prieteni din copilărie, se reîntâlnesc într-un moment de criză. În locuinţa unuia dintre ei, devenită refugiu comun, ajung să-și mărturisească temerile, neîmplinirile. Când lucrurile scapă de sub control, încearcă să se redreseze reciproc.

 Ritmul ameţitor al cotidianului nu-i lasă deloc să se bucure de viaţă. Timpul pe care îl petrec împreună îi ajută să se regăsească pe ei înşişi, să se „repare” sufleteşte, pentru că singurătatea se dovedeşte a fi o temniţă mult prea cumplită. Întoarcerea către copilărie este o posibilă soluţie.

Prietenia le oferă posibilitatea să-şi spună adevărul în faţă, fără menajamente. Jocurile, aparent dure, pe care şi le propun sunt provocări spre evoluţia personală. Cum gândesc bărbaţii şi cum se luptă ei să supravieţuiască? Este curajul lor doar un mit sau poate fi dovedit prin fapte? 

Răspunsul, poate, îl veți găsi mergând la spectacolul Panică al Teatrului Nottara.

Până atunci, așteptă răspunsul celor doi! 

Detalii aici.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign