Bucurestii Vechi si Noi

Tramvaiul, troleibuzul și autobuzul sunt cele mai ineficiente mijloace de transport în comun din București.

19 decembrie 2016 [Raiden] Bucurestii noi, Editorial

Tramvaiul, troleibuzul și autobuzul sunt cele mai ineficiente mijloace de transport în comun din București. Mai rămâne doar metroul, care are atuul că nu se poate bloca în trafic, însă și metroul și-a depășit capacitatea și călătoria cu el la orele de vârf dimineața și seara e un coșmar.

În campania pentru localele din 2016, toți candidații au promis că se apucă să rezolve problema transportului în comun, să-l facă mai eficient și să-l transforme într-o OPȚIUNE VIABILĂ pentru cei care ar vrea să-și lase mașina acasă. Ce am văzut până acum a fost însă o inițiativă jenantă și neconcretizată de la primarul general (că face transportul RATB gratuit) și lupte politice în CGMB ai căror beneficiari sunt politicienii de acolo, cunoștințele și firmele lor prietene, nu cetățeanul. Ar fi interesant să vedem primarul general, consilierii generali și consilierii la sectoare că folosesc transportul în comun. Așa, ar putea să vadă ei înșiși cum stă treaba.

Nu am văzut în 2016 măsuri concrete pentru eficientizarea sistemului inteligent de semaforizare (fluidizarea traficului), crearea benzilor speciale pentru transportul în comun, dezvoltarea de noduri intermodale sau încurajarea transportului alternativ și ecologic (bicicleta, de exemplu). Am avut doar festivaluri și tăieri de panglici, exerciții de imagine pe toate palierele politice.

Cine merge zilnic cu tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul știe despre ce e vorba. Momentan, transportul public bucureștean e încet, ineficient, pe alocuri insalubru și nu acoperă suficient toate zonele capitalei, în special periferiile și localitățile limitrofe unde s-au construit noi ansambluri rezidențiale.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign