Bucurestii Vechi si Noi

Sezonul rece își pune amprenta asupra stării noastre fizice, dar si a celei psihice

19 ianuarie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Texte si pretexte

Fiecare anotimp al anului aduce, pe lângă schimbările climatice caracteristice, și o serie de schimbări resimțite de organismul uman.
Dintre acestea, sezonul rece își pune cel mai mult amprenta asupra stării noastre fizice, dar mai ales psihice.
Ritmul circadian al organismului, cel care reglează ritmul somn-veghe, se schimbă, avem din ce în ce mai puțină energie, simțim nevoia să dormim mai mult și să mâncăm mai mult, iar dispoziția poate deveni ușor iritabilă sau se poate ajunge chiar la o stare depresivă.

Pot să mai apară stări de amețeală, dureri de cap sau slăbiciune musculară. Majoritatea acestor simptome apar de obicei intermitent pe parcursul iernii, sunt scăzute ca intensitate și se remit spontan în câteva zile, fără vreo intervenție medicamentoasă sau psihoterapeutică.
Depresia sezonieră este mai frecventă la persoanele de sex feminin.

Indiferent de cum catalogăm fiecare dintre noi depresia, medicul Adela Sălceanu ne sfătuiește ca atunci când avem o problemă de natură psihică să apelăm la medicul specialist și să nu ne lăsăm înșelați de teama stigmatizării.
Doctor Adela Sălceanu a mai adăugat că tratamentul depresiei constă în a învăța să facem față, mai bine, situației grele în care ne aflăm și să ne continuăm viața.

sursa-http://bucurestifm.ro/

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign