Bucurestii Vechi si Noi

Un cadru din str. Cazărmii

27 ianuarie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Pentru că aţi fost plăcut surprinşi săptămâna trecută de cadrul din str. Cazărmii, colţ cu Miracolelor, mai prezentăm un cadru cu frontul opus, al numerelor impare, din acelaşi segment al străzii.
În centrul fotografiei era intersecţia cu str. Vităneşti, la dreapta (fostă Emil Costinescu, Aleea Cazărmii, Lt. Nicolae Bătrânu). Acea străduţă circulară era flancată, încă din intersecţie, cu imobile tip, locuinţe ieftine pe toată parcelarea, care dădea până în str. Lăzureanu.
În dreptul Skodei 110L, pe stânga, era intersecţia cu intrarea Bagdad, iar până în aceasta, se vede unul dintre cele două imobile interbelice construite în acelaşi timp, la 54A, respectiv 54, unde a locuit Florian Pittiş.
Frontul sudic al str. Cazărmii, vizibil în fotografie, se întinde de la nr. 63, calcanul din curbă, până la nr. 77, din care se vede doar colţul, în extremitatea dreaptă a fotografiei. Frontul continuu începea cu nr. 67, bloculeţul modernist art-deco de culoare mai deschisă.
Copilul privea pe poartă în lungul intrării Cazărmii. La stânga sa, se afla o casă cu demisol, ridicată în sec. al XIX-lea (la nr. 73), cu faţada modernizată mai târziu în stil veneţian. Spre deal, la dreapta, gardul înalt din zidărie de la nr. 75, cu imobilul retras de la stradă.
În momentul fotografierii, Cazărmii nu mai cobora în inima cartierului, ci se înfunda la mijlocul curbei spre stânga, în dreptul păduricii de roşcovi. Zonei îngrădite cu panouri metalice îi venea rândul la demolare…

foto: Andrei Bîrsan (1984)

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign