Bucurestii Vechi si Noi

Unde au dispărut meseriaşii de odinioară!

30 ianuarie 2017 Dumitru Alexandru Filimon Evenimente, Texte si pretexte

O poveste reală! Nu cred că boala sau alcoolismul reprezintă un posibil răspuns în cazul de faţă! Personal, încep să regret meşeriaşii! Acei mici reparatori cu nume gen nea Gheorghe, Vasile, Ion, Fănică…că doar nu purtau nume burgheze ca Pascalopol, Armenopol sau Pompilius, care reuşeau să-şi facă viaţa mai bună prin îndemânarea lor dibace cu care „făceau chestii” ca noi să ne bucurăm de viaţă.

Primesc acest mesaj de la un bun prieten care, deşi descurcăreţ în a rezolva chestii prin casă, a apelat la un specialist pentru a câstiga timp preţios pe altarul muncii de zi cu zi. Păţania lui totuşi întrece orice imaginaţie. Nu aş vrea să spun : „Nu o să vină să credeţi!!!”, dar mă încearcă un sentiment sincer în acest sens. 

Reproduc mesajul său de pe facebook:

„deci … un inceput nemaipomenit de saptamana a venit meseriasul, s-a pus sa scoata robinetii, sa masoare a iesit sa cumpere unii noi

si-a dat seama ca a uitat portmoneul s-a intors si l-a luat cand sa inchida usa, a ramas pe afara cu clanta in mana ia-o p-asta …”

Ceva ireal am putea spune. Şi când se întâmplă nu mai spunem nimic. Nici măcar nu mai spunem nimănui! Ca ziua să fie şi mai bună prietenul meu a continuat:

„si, partea si mai interesanta, inca n-a inceput sa monteze chestii …„. Splendid! Chiar epic! 

Concluzia sa este şi mai faină! Îmi şi imaginez distribuţia acestui spectacol de provincie(sau vodevil dacă preferaţi!) din casa prietenului meu. Săracul de el. A  ajuns personaj în propria casă, fără public, fără mâncare, şi cu multă isterie mocnită.

 

Sfârşitul este apoteotic! 

„ca si chestie … chiar daca n-am mai mancat de la vreo 8 dimineata, ba … inca nu m-am enervat … chiar am ajuns sa ma uit la cum se „prabusesc” toate si nici macar „p… mea” nu mai imi vine sa zic”

Asa se întâmplă când ai o zi mai ciudată! Cu puţin umor treci mai uşor!

Unde au dispărut meseriaşii de altădată? Păi s-au îngrăsat vegetând în incompetentă şi „miserupism”.

Parcă îl aud prin casă pe meseriaş: „Lasă măh că merge şi aşa! Te speli şi tu în chiuvetă!”.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign