Bucurestii Vechi si Noi

Prima fotografie întâlnită cu Splaiul Independenţei, după demolările prilejuite de începerea lucrărilor la Magistrala 1 de metrou.

05 februarie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Prima fotografie întâlnită cu Splaiul Independenţei, după demolările prilejuite de începerea lucrărilor la Magistrala 1 de metrou. După cum se vede, este o panoramă compusă din două fotografii. Pe fundal, ridicată pe deal, era Mănăstirea Mihai Vodă, completată de Palatul Arhivelor Statului. Din acest unghi, se observau trei accente: în stânga, turnul clopotniţei, pe unde era vechea intrare în incintă; central se vedea turla principală a bisericii, iar la dreapta, foişorul care marca nord-vestul ansamblului, colţul dinspre podul Izvor.
La poalele dealului se aflau câteva case de sec. XIX din str. Izvor 17-25. Barăcile şantierului la metrou erau ridicate pe loturile libere de la nr. 19-21, acolo unde era şi gardul din panouri metalice.
În dreapta, peste vechiul canal al Dâmboviţei, era amenajată pasarela Izvor, în dreptul str. J. Gutenberg. În depărtare, extremitatea dreaptă a panoramei, se observa casa cu bovindou din Uranus 2A, pe colţ cu următorul segment al str. Izvor.

foto: Paul Filip

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign