Bucurestii Vechi si Noi

Prea multă dragoste strică

14 martie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Spectacolul “Tango,monsieur ?” de Aldo Lo Castro, regizat de Anca Maria Colţeanu, este o comedie savuroasă şi efervescentă. Povestea este vie, inspirată din viaţa de toate zilele, relaţiile dintre oameni sunt prezentate într-o perspectivă amuzantă. Personajele traversează situaţii de criză tratate comic, umorul devenind ecoul ambiguităţii generalizate. Reprezentaţia este completată de muzică şi coregrafie în paşi de tango.

Pe scenă, dau buzna patru femei invitate printr-o telegramă la întâlnirea cu bărbatul iubit, în acelaşi loc şi în acelaşi timp. Atmosfera se încinge rapid, cât pe ce să-şi scoată ochii, atunci când îşi dau seama că este vorba despre unul şi acelaşi bărbat. Nu sunt două la fel, nu ştii pe care s-o alegi şi nici în care să te regăseşti. Diferite în cuget şi unite în simţiri, toate patru îl iubesc pe răsfăţatul Marco Anselmi.

Clelia, logodnica pasională şi seducătoare, Stefania, prima soţie şi stăpâna casei, Amanda, măritată de doar câteva zile şi Marisa, iubita jucăuşă,  sunt adorate de acelaşi Marco. Niciuna nu se lasă mai prejos,  crede că ea este aleasa vieţii lui. Oalele se sparg în capul bietului Carlito, majordomul lui Marco, exasperat să mulţumească pe toată lumea.

Incapabil să aleagă o singură femeie, Marco se lasă în voia dorinţelor trupeşti şi pe orice meridian promite iubire. Bărbatul risipeşte dragoste în stânga şi în dreapta, ca un mascul feroce şi centru al universului. Contrariat, nu-i vine să creadă că tocmai el este pus la zid de cele cărora le-a jurat iubire. Atunci cu ce este mai breaz soţul fidel, un abject, incapabil să dăruiască dragoste şi altor femei?

Totul din prea multă dragoste!

Surprinzător, în loc să fie rivale, soţiile şi iubitele nu vor decât să se răzbune pe Marco, un maniac al căsătoriilor. Solidare în aceeaşi trădare, cele patru hotărăsc să-l sufoce cu dragostea lor.  Stabilesc de comun acord un orar al iubirii, începând de dimineaţă până a doua zi, de luni până duminică. Şi cum ce-i prea mult strică, iată că dragostea ucide. Marco rezistă eroic doar şase luni şi moare vlăguit de propriile excese. Dincolo de nefiinţă, răzbunarea amorezului se concretizează într-un testament amar, pe care notarul îl citeşte în prezenţa celor patru femei şi a majordomului. Uimitor, Carlito devine beneficiarul absolut al averii stăpânului său Marco.

Din distribuţie fac parte Filip Ristovski-Carlito, Raluca Gheorghiu-Clelia, Luminiţa Erga-Stefania, Andreea Măcelaru Şofron–Amanda, Daniela Minoiu–Marisa, Mihai Marinescu–Marco, Cristian Nicolaie – Notarul.

Articol scris de Paula Vlad

 

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign