Bucurestii Vechi si Noi

Un „NU” hotărât luminițelor de Paști!

14 martie 2017 [Raiden] Bucurestii in istorie

Deși Gabriela Firea ar trebui să se distanțeze de predecesorul său, Sorin Oprescu, din contră, începe să-i semene cât mai mult, irosind bani publici pe bâlciuri jenante care ocupă Piața Universității și perturbă activitatea Universității București (Târgul de Crăciun 2016 a costat 7,2 milioane lei) sau, mai nou, cu luminițe de Paști.

Se întreabă cineva câți bani publici mănâncă ARCUB și creart (departamente culturale ale Primăriei, cu activitate cvasi-dedublată) – organizatoarele evenimentelor de divertisment și culturale și care e beneficiul pentru capitală? În general tot ce se face e la suprapreț, iar cultural vorbind, Bucureștiul nu se alege cu mai nimic. O irosire de fonduri ca la carte: participarea inutilă la concursul pentru Capitala Culturală Europeană 2021, câștigat de Timișoara.

Până la Oprescu, primăria generală nu împodobea orașul cu luminițe decât cu ocazia sărbătorilor de iarnă, tradiție de decenii. Pentru a spori isteria consumeristă și a mai da de treabă eternilor parteneri de la Luxten (intrați pe felie pe vremea când era primar Băsescu), PMB a început și cu luminițele de Paști. Deși cică Luxten oferă gratuit luminițele și PMB achită doar energia electrică, montarea și demontarea ornamentelor, niciun ban din vistieria orașului n-ar trebui irosit pe așa ceva.

Hai să ne uităm în ce stare dezastruoasă sunt spațiile pietonale, de exemplu. Hai să ne uităm la trotuarele sufocate de mașini parcate grămadă, hai să ne uităm la mizeria generală care afectează direct cetățenii. Nu de luminițe suspendate sus pe stâlpi avem nevoie acum, ci de lucruri concrete, eficiente și folositoare cetățenilor.

Un „NU” hotărât luminițelor de Paști!

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign