Bucurestii Vechi si Noi

A venit weekendul cu Calea Victoriei transformată în zonă pietonală, acțiune anunțată de primarul general Firea și criticată de o parte a opiniei publice și a presei.

18 aprilie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

A venit weekendul cu Calea Victoriei transformată în zonă pietonală, acțiune anunțată de primarul general Firea și criticată de o parte a opiniei publice și a presei. Ne-am plimbat pe acolo și cam despre asta e vorba:

▶ Nu toată artera e închisă circulației auto, ci doar segmentul între Piața Victoriei și str. George Enescu, înainte de Piața Revoluției. Destui turiști străini, dar și localnici ieșiți la plimbare, atmosferă ok.

▶ Activități: vânzare de diverse produse la standuri (print-uri foto, produse hand made, mâncare, dulciuri, etc.), activități pentru copii (pictură pe față, muzică, etc.), muzică – diverse grupuri (clasică, jazz, bisericească, etc.).

▶ Vizualuri: panouri mari cu poze de epocă ilustrând istoria Căii Victoriei.

E bine că PMB s-a gândit la bucureștenii rămași în oraș în minivacanța de Paște, amenajarea activităților nu e excesivă, standurile au aspect unitar (de căruțe de lemn), vizitatorii par mulțumiți.

Despre panourile foto realizate de creart: poate ne spune acest departament al PMB cât din bugetul de aproape 13 milioane EUR au costat și de ce în unele cazuri au luat poze din diverse colecții fără a specifica sursa. Pentru a marșa pe clișeul jenant „Micul Paris”, se promovează doar imagini antebelice și interbelice (amestecate, fără nicio explicație) și nu apare nicio poză din 4 decenii de comunism. De asemenea, design-ul panourilor e jalnic, arată ca-n anii ’90. Un demers în principiu bun, faultat de ignoranță, incompetență și nesimțire.

CEL MAI TRIST? Unele dintre clădirile ilustrate pe panourile creart sunt în prezent neîngrijite, în paragină, abandonate, cu statut juridic incert sau spoite la parter. PMB a eșuat să amenajeze Calea Victoriei astfel încât să respecte istoria locului și se mândrește cu asta.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign