Bucurestii Vechi si Noi

Ambasada Italiei a scos la licitație Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei.

12 aprilie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

Ambasada Italiei a scos la licitație Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei. Mulți nu știu că respectivul teren aparține de mult timp statului italian. Printr-un protocol cu Primăria Sectorului 1, statul italian permite accesul publicului în parc, iar primăria se ocupă de amenajarea spațiului (bănci, alei, locuri de joacă, vegetație).

Parcul adăpostește câteva monumente: în centru, bustul poetului Nichita Stănescu, realizat în 1984. Lângă bust e o cruce mare de marmură albă, o troiță din 2011 cu triplă semnificație: dedicație lui Nicolae Iorga, eroilor neamului și Lemnului Sfintei Cruci din biserica Sfântul Vasile cel Mare, aflată în apropiere. Înspre str. Nicolae Iorga se află bustul lui Ion Ghica, diplomat și om politic, amplasat acolo de mai bine de un secol.

Primarul general Gabriela Firea a anuțat că va constitui un grup de lucru care să identifice soluțiile legale pentru a putea recupera parcurile, spațiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joacă și care au fost retrocedate, așa că ne așteptăm ca Primăria Capitalei sau Primăria Sectorului 1 să depună oferte pentru achiziționarea acestui parc. E imperativ ca spațiul acela să rămână parc, nu să apară acolo construcții. Acum e momentul ca autoritățile să „walk the talk”.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign