Bucurestii Vechi si Noi

Armonii de primăvară – un anotimp al muzicii și poeziei

11 aprilie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Primăvara și-a găsit locul în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii printr-un eveniment marca Armonii dedicat acestui anotimp magnific. După spectacolele în care i-a avut invitați pe violoncelistul Rodin Moldovan și dansatorul flamenco Lucas Molina cu un concert dedicat toamnei și pe soprana Raluca Oprea care a încălzit sufletele audienței cu un recital la sfârșit de februarie, pianista Ioana Maria Lupașcu, gazda evenimentului, a creat alături de invitata sa, actrița Daniela Nane, o seară fermecătoare.

Armoniile de primăvară au umplut sala de la etaj a Operei Comice cu un amestec dulce de pian și poezie. „Pianul cu poeme“, un spectacol poetico-muzical creat de Ioana Maria Lupașcu și Daniela Nane, a fermecat audiența prezentă sâmbătă după-amiază în Salonul Mozart. Adaptat cu explicații pe înțelesul copiilor, concertul lecție a fost unic în repertoriul Operei Comice pentru Copii.

Sunt puține semne care îți arată dacă un spectacol a plăcut publicului sau nu. Pentru mine, ropotul de aplauze de la sfârșitul reprezentației, dar și zâmbetul și încântarea de pe chipurile copiilor și ale părinților când au părăsit Salonul, m-au convins că Armoniile de Primăvară au adus bucurie și căldură în sufletele oamenilor cel puțin pentru o oră. Combinația care a făcut posibil acest lucru a cuprins un program bine ales cu poezii semnate de Marin Sorescu, La Fontene, Nina Cassian, Geo Bogza și Costache Ioanid completat perfect de momente muzicale alese din compoziții ale lui Mozart, Mancini, Ceaikovski, Montanaro și Ion Dobrinescu. Interpretarea celor două artiste a creat dramul de magie care apare când muzica și poezia își dau întâlnire, iar Salonul Mozart cu farmecul lui vienez a dat formă spațiului unde Armoniile au prins viață. Cu o ținută sobră, dar elegantă, în contrast perfect cu vocea caldă și privirea blândă, Daniela Nane ne-a răpit atenția și ne-a purtat spre lumea plină de farmec a copilăriei. Ioana, cu măiestrie și dragoste pentru muzică, ne-a păstrat acolo în atmosfera încărcată de culoare și de inocență.

Așa cum primăvara este anotimpul renașterii, al reînoirii și al prospețimii, și Armoniile de Primăvară pot fi simțite în cheia reîntorcerii la copilăriei, la momentele de fericire pură unde totul era posibil. Armoniile de sâmbătă seara nu au fost doar pentru copii. Au fost ca o adiere plăcută de primăvară în care simți că sufletul s-a trezit după o lungă iarnă geroasă sau după mulți ani de om mare.

Seria Armoniilor se va încheia la vară cu un concert în care Ioana Maria Lupașcu va împărți scena cu acordeonistul Fernando Mihalache.

Alice Schreiner

Foto: Ileana Szasz

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign