Bucurestii Vechi si Noi

O vedere a străzii Liliacului

11 aprilie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

O vedere a străzii Liliacului de la balconul vilei art-deco de 2 etaje de la bifurcaţia cu str. Bujorului. În prim-plan se poate vedea o interesantă decoraţiune specifică respectivului curent arhitectonic, un bandou-basorelief înfăţişând un lan de papură. În imagine sunt surprinse ultimele patru case, numerele impare, din cele şase ale frontului. Întreaga parcelare formată numai din străzi cu denumiri florale (Liliacului, Bujorului şi Crăiţelor) a fost realizată în prima parte a perioadei interbelice, pe proprietatea unei companii de apă din Liège. Acest lucru era împământenit printre locuitorii cochetului cartier, faptul că ansamblul a fost ridicat de un dezvoltator belgian.
Zona, probabil cea mai compactă şi mai urbană, ca apect, din întregul cartier Izvor a fost la un pas să scape de demolări; zona aflată la nord de artera Izvor a supravieţuit cu 2-3 ani în plus faţă de restul cartierului, însă deciziile spontane ale cuplului prezidenţial au dus la extinderea, în 1986, a esplanadei din lateralul Casei Republicii (azi, Parcul Izvor).
Dacă te plimbai pe reţeaua de străzi V.A. Ureche, V. Babeş, Simonide, Curiaţi, Şoimăreştilor, Bujorului, Crăiţelor şi Liliacului puteai confunda uşor zona cu o parte din cartierul Cotroceni.

Îi mulţumim foarte mult domnului Tiberiu Dumitrescu pentru fotografia realizată de la balconul sufrageriei sale!

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign