Bucurestii Vechi si Noi

[PERFORMANCE]

23 aprilie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

[PERFORMANCE] Acum o lună ne-am bucurat să vedem un demers excelent la podul Izvor din centrul Bucureștiului: pe un panou de pe malul Dâmboviței a apărut o poză din timpul șantierului Casei Poporului (anii ’80), plasată strategic astfel încât să se suprapună cu realitatea prezentului: Casa Poporului finalizată.

Am primit o poză cu cealaltă latură a aceluiași panou publicitar, pe care a apărut între timp un plan cadastral simplificat al centrului Bucureștiului, pe care sunt marcate zone afectate de demolările de acum peste 30 de ani pentru noul centru civic ceaușist și nu numai. Pe lângă zona Uranus sunt evidențiate Piața Unirii (care și-a schimbat radical aspectul), fostul cartier evreiesc (în spatele Magazinului Unirea, până spre Piața Muncii, inclusiv cartierele Dudești și Vitan), dar și o parte din cartierul Tineretului. Toate zonele astea au fost demolate în anii ’80 fără vreun plan (se dărâma cât se vedea la orizont), în numele unei „modernizări” accelerate și foarte forțate, cu efecte devastatoare, ireversibile pentru oraș.

Mulți nu știu că nu există un proces-verbal de încheiere a lucrărilor la Casa Poporului, deci teoretic acolo e încă șantier și nici nu există un plan general al clădirii.

 

foto: David Mitran

via –Rezistența Urbană

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign