Bucurestii Vechi si Noi

Spectacolul „Somnambulism” este invitat în Rusia la prestigiosul Festival Internațional de Dramaturgie Contemporană „Kolyada-Plays”

20 aprilie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Spectacolul Somnambulism al Teatrului Nottara, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, după un text de Iaroslava Pulinovici, este rezultatul ediţiei a V-a a proiectului Spectacolul începe cu o lectură, desfăşurat în luna iulie a anului 2015, la Teatrul Nottara. După ce a avut premiera pe 14 ianuarie 2017, spectacolul a intrat în repertoriul curent al teatrului.

În data de 23 iunie 2017, va fi reprezentat în orașul Ekaterinburg (Rusia), ca urmare a invitației făcute de Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană „Kolyada-Plays”.

Iaroslava Pulinovici a menționat că experiența la Nottara, în România, experiența în sine cu piesa sa montată în premieră mondială a fost una puternică, vividă și deosebit de interesantă. ”Pentru mine totul a fost o experiență extrem de interesantă. Mi-a plăcut ce a montat Alexandru Măzgăreanu cu toate că a fost atipică montarea. Sunt multe elemente care descriu un univers care vorbește despre mistică și absurd. Ieri am făcut cunoștință și cu distribuția din Somnambulism. Am senzația ca trupa Nottara este foarte bună. Aici actorii joacă foarte bine. Nu în ultimul rând, mă bucur să mă aflu în Romania și aici la Nottara”, a mai precizat Iaroslava Pulinovici.

Spectacolul este rezultatul ediţiei a V-a a proiectului Spectacolul începe cu o lectură, desfăşurat în luna iulie a anului 2016 la Teatrul Nottara. În cadrul acestuia, au fost prezentate, sub rubrica „Teatrul contemporan rus”, trei piese semnate de scriitoarea Iaroslava Pulinovici: Corul lui Caron, Janna şi Somnambulism.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign