Bucurestii Vechi si Noi

Strada Clucerul Udricani, segmentul dispărut în urma demolărilor, dar şi un colţ din ce s-a păstrat…

10 aprilie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Strada Clucerul Udricani, segmentul dispărut în urma demolărilor, dar şi un colţ din ce s-a păstrat… De aici pornea şi (din fericire) încă o face str. Olteni, la stânga. Două case mai departe, pe partea dreaptă, era intersecţia cu str. Colnicul Mic, ce făcea legătura cu str. Herescu Năsturel (Gh. Cristescu).
Pe colţul drept cu str. Olteni, pe locul casei din Udricani 10 se află azi construit turnul de birouri Transelectrica. Mai departe, imobilul de 5 etaje de la nr. 8 adăpostise, cândva, o tipografie la parter. Sper să nu greşesc, citisem undeva că în curtea interioară, prin gang, treceau şine de cale ferată utilizate pentru aprovizionarea cu marfă. Masiva clădire se învecina spate în spate cu grădina de vară a cinematografului Tomis.
La dreapta Daciei parcate, se afla o casă simplă, parter, la nr. 17. Sper ca pe viitor să descoperim mai în detaliu fronturile segementului azi dispărut. În capăt de perspectivă, acelaşi imobil pe care îl întâlnim şi azi pe colţul străzii Mămulari. Atunci era intersecţia Căii Văcăreşti, azi este str. Sf. Vineri.

foto: Paul Filip (anii ’80)

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign