Bucurestii Vechi si Noi

„FOR EXPORT ONLY”

11 mai 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Un Ford Gran Torino din anii ’70, model ca cel din „Starsky & Hutch”, era parcat în piaţeta intersecţiei străzilor Olteni cu Mircea Vodă şi Labirint, cu menţiunea în parbriz „FOR EXPORT ONLY” (numai pentru export). Sunt sigur că făcea senzaţie în cartier! Lângă el era trasă mult mai populara maşină autohtonă, Dacia 1100.
Sunt sigur că cei care au locuit în zonă îşi aduc bine aminte acea intersecţie. La stânga, într-o clădire cu etaj „ascuţită” la bifurcaţia străzilor, funcţiona Cooperativa Încălţămintea Manuală, Centrul 1 Dobroteasa. Dincolo de camion, str. Mircea Vodă se continua spre str. Vintilă Vodă.
În partea de sus a fotografiei, central şi spre dreapta se vedea scuarul de pe str. Labirint, de unde a fost făcută fotografia aceasta. Central, se vedea casa parter cu demisol din Mircea Vodă 37. Trotuarul din prim-plan fusese amenajat pe locul unei case demolate mai devreme de anii ’60.
Astăzi, se poate spune că a rămas în loc tot o intersecţie, însă alte străzi trec pe aici: segmentul str. Labirint este cunoscut azi drept Căuzaşi, denumire preluată de la o stradă dispărută complet, din zona bibliotecii Naţionale; str. Mircea Vodă a devenit bulevard pe segmentul din faţă; str. Olteni a fost întreruptă de maidanul de lângă noua biserică Sf. Vineri.

foto: Cristian Malide (anii ’80)

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign