Bucurestii Vechi si Noi

Magicieni și Alchimiști din Renaştere – Curs în 3 întâlniri

10 mai 2017 Andrei Slavuteanul Evenimente, Semnalari Culturale
magie, alchimie

Ești pasionat de magie și mistere iar filmele și cărțile tale preferate se găsesc, majoritatea, în domeniul fantasy? Din 16 mai, ora 19.00, vino la Fundația Calea Victoriei la un curs despre Magicieni și Alchimiști din Renaștere, susținut de Cristian Vechiu, cercetător în istoria religiilor.

Care era sensul practicilor magice despre care au scris Giordano Bruno, Marsilio Ficino sau Cornelius Agrippa? Ce legătură este între scrierile lui Platon, faimoasa familie de Medici și viața spirituală a Florenței Renascentiste? Cine erau alchimiștii – Nicolas Flamel, John Dee sau Athanasius Kircher – și ce presupuneau căutările lor?

Cunoscând istoria și evoluția unor mari gânditori ce s-au preocupat de acest subiect de-a lungul timpului, vei descoperi de ce miracolele și fantasticul continuă să ne atragă și să ne influențeze.

La finalul celor trei întâlniri de curs, vei înțelege mai bine cum și de ce gândirea magică în zilele noastre a persistat şi chiar s-a adaptat foarte bine. ”Atunci când vorbim despre dezvoltare personală şi de programare neuro-lingvistică există un soi de gândire magică la baza acestor lucruri. Chiar şi crezul neţărmurit într-un proces ştiinţific are un sâmbure de magical thinking.”, spune Cristian Vechiu.

Cursul începe în 16 mai, la 19.00, și are loc la sediul fundației: str. Popa Soare nr. 40, et. 1, București. Taxa de participare pentru toate cele 3 ședințe este de 165 de lei. Înscrierile la curs se fac pe adresa contact@victoriei.ro.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign