Bucurestii Vechi si Noi

Premieră în București: cea mai veche instituție de învățământ superior din țară, Universitatea București, îi trimite primarului general al capitalei, în prezent Gabriela Firea (PSD), o scrisoare fermă de protest.

11 mai 2017 [Raiden] Bucurestii noi

Premieră în București: cea mai veche instituție de învățământ superior din țară, Universitatea București, îi trimite primarului general al capitalei, în prezent Gabriela Firea (PSD), o scrisoare fermă de protest. Așa ceva nu s-a mai întâmplat până acum, reprezintă un gest fără precedent și o rușine pentru edilul-șef.

Scrisoarea Rectorului Universității din București vine după ce Firea a tratat-o inacceptabil și revoltător pe doamna decan de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București când i-a reproșat că bâlciul organizat de Primăria Capitalei în Piața Universității  perturbă grav activitatea instituției de învățământ superior. Cum s-a auzit din Universitate toată chermeza?

După ce primarul le-a ignorat doleanțele, profesorii și studenții au protestat spontan în fața scenei imense de vizavi de facultatea lor.

Scurt pe doi, concertele din zona statuilor de la Universitate s-au înmulțit simțitor de când la primăria generală e Gabriela Firea, scenele au devenit din ce în ce mai mari, boxele din ce în ce mai zgomotoase. Nu au ce căuta concerte la Piața Universității deoarece:

1. E un spațiu istoric esențial batjocorit de fostul primar general Sorin Oprescu, care l-a betonat în ultimul hal după realizarea parcării subterane. Acum, statuile se degradează accelerat pentru că se lipesc frecvent de ele cabine de sunet, coșuri de gunoi, gherete, schele metalice, etc.

2. E un spațiu cu acustică proastă, distanța de la scenă la bulevardul Elisabeta e mică, publicul nu are loc să se strângă. Total nepotrivit pentru concerte.

3. E o zonă cu densitate mare a construcțiilor cu diverse funcțiuni (de locuit, de învățământ, birouri etc.) și mulți oameni care locuiesc/studiază/lucrează în aceste clădiri se plâng că zgomotul nu-i lasă să-și vadă de treburi.

4. Piața Constituției sau Arena Națională sunt spații infinit mai bune pentru astfel de evenimente. Se pot găsi lejer alternative.

Administrația Firea a excelat până acum doar la festivaluri și concerte, eludând problemele reale ale capitalei. Vom susține petiția pe care cei de la Facultatea de Istorie o pregătesc, pentru interzicerea evenimentelor zgomotoase în zona statuilor de la Universitate.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign