Bucurestii Vechi si Noi

Rablele sufocă oraşul

16 mai 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Le găsim peste tot.

Pe bulevarde, pe străzile laterale şi în parcările de reşedinţă dintre blocuri, pe trotuarele sau pe prima bandă de circulaţie a marilor artere, abia lăsând loc să se strecoare câte un pieton, uneori nici atât.

Nu este vorba de cele peste un milion de maşini care blochează zilnic Bucureştiul şi poluează aerul, condamnându-ne să trăim într-unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa şi în cel de-al patrulea cel mai aglomerat oraş din lume, depăşind metropole de 15 – 20 de milioane de locuitori.

Este vorba despre rablele care zac pe domeniul public, de ani de zile.

Unele dintre ele sunt epave rezultate din accidente, pe care diverşi indivizi le achiziţionează pentru a recupera şi vinde părţile bune, iar apoi le abandonează unde le e mai la îndemână.

Altele sunt părăsite de către proprietari şi se vede asta, după praful şi rugina care le acoperă, după cauciucurile pe jantă şi după geamurile şi farurile sparte.

În fine, mai sunt şi cele pe care proprietarii lor le-au transformat în depozite de vechituri.

Cele pe care le puteti vedea în imaginile de mai jos sunt doar câteva dintre rablele care se află în perimetrul Calea Griviţei, Bulevardul Ion Mihalache.

Dar problema nu este specifică doar Sectorului 1.

Şi să nu uităm despre rablele expuse pentru vânzare de către samsarii de maşini.

Un exemplu este intersecţia de la Piaţa Chibrit, unde pe trotuarul din faţa benzinăriei sunt parcate permanent cel puţin 5 – 6 asemenea „maşini de ocazie”.

În parbriz se află afişe cu datele tehnice ale rablelor, cu preţul şi numărul de telefon al samsarului respectiv.

Deşi toate aceste hârburi încurcă pe toată lumea, stânjenesc traficul auto şi pe cel pietonal, sunt adevarate focare de infecţie, iar acum, când vine căldura, unele dintre ele răspândesc mirosuri de toaletă nevidanjată, poliţiile locale şi primăriile nu par să le observe ori să dorească să facă ceva pentru a îndepărta rablele de pe domeniul public sau pentru a-i obliga pe proprietari să o facă.

De asemenea, autorităţile nu par deranjate de aceste talciocuri auto ad-hoc, pe care samsarii le organizează în intersecţii.

Sursa: http://bucurestifm.ro/

Mircea Apostolescu

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign