Bucurestii Vechi si Noi

Teatrul Nottara, invitat la Festivalului Național de Forme Teatrale Mici și Festivalul NETA, Vratsa, Bulgaria

18 mai 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Evenimente, Semnalari Culturale

Continuând o bună și îndelungată colaborare, Teatrul Nottara, invitat la  Teatrul Dramatic și de Păpuși din Vratsa, Bulgaria, a prezentat spectacolul Funcționarul destinului de Horia Gârbea, în regia Ancăi Maria Colțeanu, în data de 17 mai, ora 18.00, în cadrul celei de-a 28-a ediții a Festivalului Național de Forme Teatrale Mici și celei de-a șaptea ediții a Festivalului NETA.

„Festivalul de la Vraţa este festivalul cel mai vechi de sorginte balcanică. Din el izvorăsc multe cronici mici teatrale. Prima ediţie a fost în 1977. Cu câteva excepţii, repsectiv câţiva ani, festivalul s-a desfăşurat fără alte întreruperi. Festivalul a fost creat de artiştii din Bulgaria, de pictori şi de scriitori. A fost creat ca un forum de experiment teatral. Menirea lui este să determine individul, artistul să caute acele metode de a îmbrăţisa adevărul, de a-l descoperi, deoarece adevărul nu are o placentă transparentă. La anumite adevăruri ajungi mai greu chiar dacă le cauţi. Ai nevoie de explorare şi experimentare. Teatrul înseamnă în esenţă un actor în contact cu publicul.  Sunt multe ţări participante din Europa la acest festival. Practic, festivalul oferă prilejul, inclusiv al ţărilor din fostul bloc sovietic, să contribuie la actualitatea teatrală din lume. Noi am ajuns la o constatare. Ţările din Balcani merg cu timpurile. Suntem mai înainte faţă de o Europă mai conservatoare. Pentru ediţia viitoare se va alege un selecţioner care va viziona spectacolele actuale, moderne şi va alege acele spectacole reprezentative pentru festival. Spectacolul Funcţionarul destinului a fost la un nivel foarte bun şi s-a simţit acest lucru în public”, a declarat directorul Festivalului, Anostos Popdimitroy.

Spectacolul Funcționarul destinului (cu o distribuție formată din Dan Bordeianu, Dani Popescu și Vali Pena), o comedie ce pune accent pe suișurile și coborâșurile din viața unui cuplu pe care doar o intervenție din afară îl mai poate salva de la destrămare, a fost întâmpinat cu entuziasm de publicul din Vratsa, într-o sală arhiplină.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign