Bucurestii Vechi si Noi

Eliberați piețele!

14 iunie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

A trecut un an de la postarea asta și Piața Iosif Sava e la fel de aglomerată cu mașini parcate pe unde apucă șoferii. Administrația actuală a Bucureștiului (sectoare și generală) nu are deloc pe lista priorităților amenajarea de spații pietonale pe bune, preferând activitățile-exercițiu de imagine precum festivaluri și concerte.

PARCAREA IOSIF SAVA. Probabil ai observat sau nu că e o intersecție frumoasă între Cișmigiu și Sala Palatului. Îi zice oficial Piața Iosif Sava (1933-1998, muzicolog, realizator de emisiuni radio și de televiziune). E chiar și un bust al lui Sava în centru. Plus o plăcuță de tablă cu denumirea pieței. În rest, mașini parcate peste tot, pe oriunde a fost loc. Dacă nu era gărduleț în jurul bustului, se suiau mașinile direct pe Iosif Sava.

Un spațiu urban care ar trebui să fie liber, aerisit și la dispoziția cetățenilor – eventual cu un scuar verde în mijloc sau orice altceva care ar face perimetrul mai prietenos – e o imensă parcare, fără niciun fel de personalitate. Evident că există soluții. Susținem în continuare că e nevoie urgentă de o parcare subterană la Sala Palatului, că e loc suficient. Așa, s-ar elibera trotuarele, în prezent sufocate de mașini. Pietonii fac slalom printre autoturismele parcate, toată zona e haotică.

Bucureștiul are o nouă administrație, care ar trebui să caute soluții pentru a transforma capitala într-un oraș al oamenilor, în care să-ți facă plăcere să te plimbi. Piața Iosif Sava e în sectorul 1, iar noul primar de la PSD, Dan Tudorache e anti-pietoni. El a propus crearea de locuri de parcare prin înjumătățirea trotuarelor.

 

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign